BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: İhlal NATO'ya dönüktür----

Davutoğlu: İhlal NATO'ya dönüktür

Davutoğlu: İhlal NATO'ya dönüktür
30 Kasım 2015 - 13:10 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri'yle ortak basın toplantısında çarpıcı mesajlar verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile NATO Genel Merkezi’nde 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Basına kapalı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu  "Türkiye Suriye sınırı bir NATO sınırıdır. İhlal sadece Türkiye'ye dönük bir ihlal değil, NATO'ya dönük bir ihlaldir" dedi.

Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak Genel Sekreter Stoltenberg ile konuyu görüştüklerini söyleyen Davutoğlu,”Bizim yaptığımız şey savunmaya dönüktü. Rusya tarafından 3 kez hava sahamız ihlal edildi. Biz de 3 kez uyardık. 24 Kasım'da olanların sorumluluğu Türkiye'nin üzerinde değildir. Her seviyede görüşmeye açığız" şeklinde konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de "Türkiye kendi sınırlarını ve hava sahasını koruma hakkına sahiptir. Türkiye'nin Rusya ile temas kurma çabalarını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.  Stoltenberg şunları söyledi;
 "Türkiye bize tüm bilgileri iletti. Aynı zamanda diğer kaynaklardan bilgi elde ettik. Tüm bilgiler Türkiye'nin verdiği bilgilerle tutarlıydı. Türkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı vardır. Yarın yapılacak Dışişleri Bakanları toplantısında gerginliğin azaltılmasını görüşeceğiz." 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)