BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: "Herkesten çok Türkiye'ye tehdit"----

Davutoğlu: "Herkesten çok Türkiye'ye tehdit"

Davutoğlu: Herkesten çok Türkiye'ye tehdit
29 Eylül 2014 - 19:08 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada IŞİD'in herkesten çok Türkiye'ye tehdit olduğunu söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nun İstanbul'daki toplantısında konuştu.

Konuşmasında Ortadoğu'daki terör tehdidine değinen Davutoğlu, "IŞİD herkesten çok Türkiye'ye tehdittir" dedi.

IŞİD ile mücadele ile ilgili Avrupa'da dillendirilen "Esad'la işbirliği" söylemine de değinen Başbakan, "IŞİD ile mücadele için Suriye rejimiyle işbirliği yapılırsa IŞİD'in militan sayısı daha da artar. Kendini dışlanmış hisseden Sünniler IŞİD'e kayar" diye konuştu.

Konuşmasında Ortadoğu ve Arap dünyasındaki gelişmeler üzerinden demokrasi vurgusu da yapan Davutoğlu, "Bize geçmişte demokrasi dersi vermeye kalkanlar, Ortadoğu'da demokrasiyi ve demokratik güçleri terk ettiler ama biz terk etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Ortadoğu'da demokrasiyi finanse edecek kimse çıkmadı. Demokrasi finansmanı için bizim dışımızda kimse bir şey yapmadı.

Dünyada her millet, her dinden insan nasıl demokrasiyle idare edilebilme kapasitesine sahipse çok köklü siyasal kültüre sahip İslam toplumları da demokrasiyi hem yaşatırlar, hem geliştirirler. İslam dünyası, IŞİD ile anılamaz, İslam da IŞİD veya benzer yapılarla anılamaz.

Arap halkının özgürce her şeyi tartışmak istemesine rejimler dayanamadı. Biz Ortadoğu halklarının yanında durduk. Demokrasinin değerini biliyoruz.

Demokrasinin arası yoktur. Ya vardır ya yoktur. 'Demokrasi olsun ama şu zihniyet iktidara gelmesin' denirse demokrasinin dışına çıkılır. Gerçek demokratlar seçim sandığı üzerinden soru sormazlar.

Bize geçmişte demokrasi dersi vermeye kalkanlar, Ortadoğu'da demokrasiyi ve demokratik güçleri terk ettiler ama biz terk etmeyeceğiz.

Mısır'da Türkiye bir tavır aldı. Bedelini ödediğimiz bir tavır. Mısır'a Arap'ın beyni denir. Biz Mısır'la stratejik ortaklığımızın devam etmesini istiyoruz. Mısır'da istikrar demokrasiyle sağlanabilir.

Suriye'de ne kriterler koyduk. Kimyasal silah kullanıldığında cazalandırılacağı deklare edildi. İleride Suriye bir utanç sayfası olarak yazılacak uluslararası toplum için. İnsanlık suçlarının hepsi işlendi.

Biz Suriye için defalarca uyarıda bulunduk. Mülteciler için sınırı açtığınızda insanlara ayrı bir yoklama yapamıyorsunuz. Türkiye'yi bazıları acımasızca eleştirirken, Avrupalı bir dışişleri bakanıyla şöyle bir konuşma geçti aramızda; yabancı savaşçıların geçişine izin vermeyin dediler, ben de siz çıkmalarına izin vermemelerini söyledim. O da 'biz demokratik bir ülkeyiz, hiç suç işlememiş birini tutamayız' dedi.

Türkiye'ye yılda 35 milyon turist geliyor. Yabancı savaşçıları nasıl belirleyelim? Avrupa'da ekonomik krizin sıkıntıları yaşanırken, Kafkaslar ve Ortadoğu'da risk varken Türkiye kendi istikrar adasını korumaya çalışıyor.

Türkiye'de hükümeti 3 günde kurduk. Bir yönetim krizi olmadığını göstermek için. Yönetimde sadece bayrak değişimi oldu. Her şey normal akışında. Çevremizde ise 7-8 ülke fiilen yönetilemez durumda.

IŞİD ile mücadele için Suriye rejimiyle işbirliği yapılırsa IŞİD'in militan sayısı daha da artar. Kendini dışlanmış hisseden Sünniler IŞİD'e kayar. Bizim IŞİD benzeri terör örgütlerine karşı tavrımız kesindir. IŞİD herkesten çok Türkiye'ye tehdittir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)