BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Hepimiz sınavdan geçtik----

Davutoğlu: Hepimiz sınavdan geçtik

Davutoğlu: Hepimiz sınavdan geçtik
26 Eylül 2014 - 11:41 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Merkez'de AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Gece operasyonları ile bu kadro birliğini bozamayanlar, 17-25 operasyonları ile Ak Parti'nin bu ülkeye getirdiği yeni konumu tehdit etmeye çalışanlar milletimizden darbe yemişlerdir. Beklenti şuydu; AK Parti kadroları içinde ihtilaf yaşar mıydı? Bizi başka partilerle karıştırıyorlardı. 42 günlük ahlak sınavından sonra gururla söylüyoruz ki bizde her şey olağan şekilde seyretti.

Hepimiz sınavdan geçtik. AK Parti kadroları ilk kez sınavdan geçmedi.İstişare dersi verdik.  Herkesin kriz, bunalım beklediği dönemde biz bir cumhurbaşkanının onurla başka cumhurbaşkanına devir-teslim yaptığı tören gerçekleştirdik.

"KILIÇDAROĞLU'NUN YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİM"

Ana muhalefet bu dönemde yenilgi psikolojisi ile girdaba girdi. 944 imza ile aday gösteriliyor. CHP kadrolarına nasıl şüphe hali vardır. Kim kime niçin oy vermedi?

Doğrusu ben Kılıçdaroğlu'nun yerinde olmayı istemezdim. Acaba kongreye gittiğinde veya gördüğü her delegede 'bu bana imza verdi de sonra oy vermedi mi' diye bir şüphe taşımaktansa liderlik makamını terk ederim.

Bunu yaşayan Kılıçdaroğlu ve o ekip aynı dönemlerde başka zillete de imza attılar. Tüm dünya cumhurbaşkanlığı törenini gıpta ile izlerken Meclis’te milletin yüzde 52 oyu ile seçilmiş cumhurbaşkanına saygısızlık etme cüretine gösterdiler. Sadece Cumhurbaşkanımıza yapılmış saygısızlık değildi. Bu saygısızlık tarihe geçti. Kitabı fırlatan milletvekilini dahi baktığımızda ona oy veren vatandaşlarımızı da görürüz ve saygılı davranırız. Buradan başka partilere oy vermiş vatandaşlarıma da sesleniyorum.

"BİZİM İÇİN VATANDAŞLARIMIZ İKİYE AYRILIR"

Bizim için vatandaşlarımız siyaseten ikiye ayrılır. Ak Parti’ye oy verenler yarın oy verebilecek olanlar. AK Partililer ve Potansiyel Ak Partililer.  Muhalefetin yaptığı kongreler bile bize yarıyor.

"2015 SEÇİMLERİNE KADAR..."

Hiçbir vatandaşlımıza farklı bakma hakkına sahip değiliz. 2015 seçimlerine kadar anlatacaksınız. 100 kere bize kapılarını kapatsalar bile 101. Kez kapılarını çalacağız. Girmeyeceğimiz il, çalmayacağımız kapı kalmayacak. Muhabbetle sevgiyle tüm partililerin kapısını çalacağız. Herkesi kriz senaryoları yazdığı dönemde biz 42 günde sağlam geçiş süreci yaşadık. 3 gün içinde hükümetimizin, partimizin, grup yapımızın yeniden yapılanma süreci tamamlandı.

 “BAŞÖRTÜSÜ TAMEMEN ÖZGÜR”

Artık ortaöğretim ve lisede başörtüsü tamamen özgürdür. Bazıları gençlere baskı dedi. Bunu gençlerin seçme hakkına…Buna herkesin saygı duyması lazım. İsteyen başını açar ister örter. İhtilaf ve fitne bizim milletimizin arasında değil bu zihniyetin kafasında.. Lise öğrencisi kendi kararınız veremez… Sizin gibi tıpış tıpış gidip oy kullanacaksınız demiyor lise öğrencisi. Bu gençlerimize güvendiğimizin ifadesidir. İnşallah onlara 18 yaşında seçme ve seçilme hakkı da tanıyacağız. Gençlerimiz daha erken olgunlaşacaklar.

“DEVLET ŞANS OYUNLARININ İÇİNE GİREMEZ”

Devletin şans oyunlarının içine çekilmesi için kararlı adımlar atacağız, devlet şans oyunlarının içine giremez.

"İSTİSMAR EDEN GEREKLİ CEVABI ALIR"

Çözüm süreci bizim ciddiyetle sahiplenmemiz ve gece gündüz çalışmamız gereken süreçtir. Çözüm süreci ve kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Şehirlerimizin çevrelerinde çözüm sürecini istismar eden olursa onlara gerekli cevap verilecektir.

Suriye'den Türkiye'ye sığınan Kürtlerin sayısının 160 bin 335'e ulaştı.  Sınırlarımızı açtık. Her şeyimizi paylaşmaya hazır olduğunu gösterdik. Mültecilerin sayısı 1.5 milyonu aştı.

Son günlerde Suruç'ta provokasyon yapanlara da buradan seslenmek istiyorum; daha önce Suriye'den gelen Arap ve Türkmen kardeşlerimiz akın akın geldiklerinde 'Niye kapıyı açıyorsunuz' diyenlerin şimdi orada gösteri yapmaya hakları yoktur.

Bir insanlık meselesi olduğunda bizim için insan vardır ve insana insan olarak muamele etmek vardır. Hepsi bizim kardeşimizdir. Bu konuda istismara izin vermeyiz. Bu haberi aldığımda Bakü’deydim.Numan Bey tarafından bana iletildiğinde ‘derhal kapıları açın’ dedim.

“O VEKİLE SESLENİYORUM”

Askerimize taş atan vekile de sesleniyorum biz sizlere gül atmaya devam edeceğiz. O taşlar milletin vicdanına ve Türkiye’deki Kürt kökenli kardeşlerimizin vicdanına atılmış taşlardır. Biz insanlık sınavını onurla verirken bu konuda tek karar almayan BM üyeleri bu insanların nasıl yüzlerine bakacaklar.

"KILIÇDAROĞLU TEBRİK ETTİ"

101 gün rehine olan kardeşlerimiz geri döndüler. Kılıçdaroğlu aradı tebrik etti, takdire şayandı. Millettin bayramı için aynı tavrı Sayın Bahçeli'den, Sayın Demirtaş'tan beklerdim, siyasi kültür adına üzüldüm. Birileri 101 günü provokasyonla geçirdiler. Türkiye ile IŞİD işbirliği içinde dediler. Acı içindeki aileleri bize karşı kışkırttılar. Muhalefet üzerimize öyle geldiler ki. Sabırla davrandık. En kritik dönemde benimle ilgili gensoru verdiler. İstediler ki öyle şeyler söyleyeyim ki rehinelerimizin can güvenliği tehlike altına girsin.

101 gün rehine olan kardeşlerimiz geri döndüler. Birileri 101 günü provokasyonla geçirdiler. Türkiye ile IŞİD işbirliği içinde dediler. Acı içindeki aileleri bize karşı kışkırttılar. Muhalefet üzerimize öyle geldiler ki. Sabırla davrandık. En kritik dönemde benimle ilgili gensoru verdiler. İstediler ki öyle şeyler söyleyeyim ki rehinelerimizin can güvenliği tehlike altına girsin.

Suriye’de kimse harekete geçmemişken Esad’ı halkı ile karşı karıya getirmemek için çalışan bizdik. Saatlerce ordu ve halkı getirmeyin diye çalıştık. Halkını öldürmediğinde en yakın dostumuzdu.Halkını öldürdüğünde halkın yanında yer aldık.

Mülteciler gelmeye başladıktan sonra herkesi harekete geçirmeye çalıştık. Tüm yanlışlıklar IŞİD’i sahneye çıkardı.

Terörün ve radikalizmin tek ilacı bütünleştirici siyasettir, bütünleştirici kültürdür.  Bu belanın bize bulaşmaması için çalışacağız. Ulusal güvenliğimiz için her türlü tedbiri alırız. Sadece halkımızın güvenliğini düşünüp her türlü tedbiri alırız.

Herhangi  askeri operasyon ve çözüm bölgeye huzur getirecekse bunu destekleriz. Ama kamuoyuna dönük hamleler şekilde benimsenirse bunu da konuşuruz. Suriyeli kardeşlerimizin huzuru için her şeyi yapacağız.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)