BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu güvenlik paketini açıkladı----

Davutoğlu güvenlik paketini açıkladı

Davutoğlu güvenlik paketini açıkladı
21 Ekim 2014 - 12:03 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında İç Güvenlik Yasa Tasarısıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin hazırladığı yeni güvenlik paketinin detaylarını anlattı. "Bunlar, tüm vatandaşlarımızın güvenli yaşamasını sağlayacak reformlardır" diyen Davutoğlu, "Reformlar bir tarafdan özel hayatın mahremiyetini korumaya, insan hak ve özgürlüklerinin tahkim edilmesine yönelik reformlardır. Diğer taraftan elektronik ticaret güvenliğinden iş güvenliğine kadar, uyuşturucuyla mücadeleden terörle mücadeleye kadar bu güven ortamını zedeleyeceklere karşı alınacak tedbirler var" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, yeni paketle birlikte; Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını, nüfus kayıt örneği ve ikametgahın e-devlet üzerinden verileceğini, ehliyet ve pasaportların nüfus müdürlüğünden alınacağını, polise verilen gözaltı yetkisinin 24 saate çıkarılacağını, uyuşturucu satanların terörist muamelesi göreceğini belirtti.

"ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLİ, YERLİ, ÖZGÜN PROJEDİR"

Akil İnsanlar Heyeti geçen sene çözüm sürecine vicdanları ile katkıda bulunan kişilerden oluşuyor. Ben kendileri ile buluşmaktan memnuniyet duydum. Her birini dikkatlice dinledim. Eleştiri yapanlar oldu, çözüm önerileri teklif edenler oldu. Çözüm süreci dış etki olmadan milletin kendi dinamikleri içinde milli, yerli, özgün projedir sonuna kadar korunacaktır. Millidir çükü bu topraklarda Malazgirt’ten bu yana olan milli harmanı barındırır, yerlidir çünkü inisiyatif Sayın Cumhurbaşkanımızdan gelmiştir ve yerli aktörler süreçte değerlendirmiştir. Yeni Türkiye her bir vatandaşının her bir özelliğini kutsal bilir.Biz hiçbir tehlike karşısında boyun eğmediğimiz gibi çözüm sürecindeki provokasyonlara da boyun eğmeyiz.

"SESİNİZİ YÜKSELTİN"

Bu stratejik hedefi gerçekleştirene kadar omuz omuza yürüyeceğiz. Tüm partilere, kanat önderlerine sesleniyorum. Sesinizi yükseltin Vandalizm’e karşı sesinizi yükseltin, milli birliğin ve beraberliğin yanında sesinizi yükseltin. Temelde iki siyasi eğilim var. Bir destek tipçi, dayatmacı, başka fikirlere tahammül edemeyen akım, ikincisi her vatandaşına saygı ile bakan kesim.

"ONLARIN HERBİRİ HZ. HÜSEYİN'DİR"

Bu olaylarda 38 kişi yaşamını yitirdi.  Şehit edilen Atıf’ta Hüseyin de bu Vandalizm’in kurbanı oldular Diyarbakır’da 16 yaşındaki Yasin’de. Onun yanında diğer arkadaşları da şehit oldular. Bu vatandaşlarımızın etnik ve kültürel arka planları önemli değil. Bizim için onlar bu zalimler karşısında her biri Hz. Hüseyin’dir. Muharrem ayı yaklaşırken Amasyalı Hüseyin şehit edildi. Yasin fakirlere yardım etmek isterken şehit edildi. Bu toprakları Kerbelaya çevirmek isteyenlere izin vermeyeceğiz. O katillere bu topraklarda yer verrneyeceğiz.

"İÇ İÇE GEÇMİŞ UYUM MANTIĞI İLE YAKLAŞIYORUZ"

Biz özgürlük güvenlik dengesi dedik. Özgürlük güvenlik uyumu ile taraflı denge değil içi içe geçmiş uyum mantığı ile yaklaşıyoruz. Kimse bugün sizlerle de paylaşacağım konuları Türkiye’nin özgürlüklere kısıtlayan alan olarak görmemelidir. Tweet atanlar dahi yaşananları savunamıyorlarsa bunları dünyadaki uygulamalarına bakarak değerlendirsinler, siyasi istismar malzemesi yapmasınlar. Bunlar tüm vatandaşlarımızın güvenli yaşamasını sağlayacak reformlardır.

REFORMLAR

Birinci alan içişleri bakanlığımızda yaptığımız değerlendirmelerde vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştırıcı adımlar. Nüfus hizmetlerinde yapılan değişiklerle sağlanacak. Doğum, evlenme, ölüm gibi durumlarda nüfus müdürlüklerine gidilmeyecek. Bildirimle tescil imkanı sağlanacak

İkincisi isim ve soy isim değişiklerine mahkeme kararı olmayacak. İzin almak zorunluluğu olmayacak. Bu hak vatandaşlarımıza verilecek ve mahkemeye gitmeden tek dilekçe ile bu ismi kullanacağı diyecek mahkeme süreci olmayacak.

İkametgahlar için sıra bekleme olmayacak, e-devletten sıra beklemeden kısa sürede halledilecek. Pasaport alacak olan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gitmeyecek Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne gidecek.

İkincisi İçişleri Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılması.Herkesi dinleyeceğim. Herhangi kurumda reform yapılması gerekiyorsa yapacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kendi örgüt şeması içinde ciddi piramit bozulması olduğunu gözledik bunu düzelteceğiz. İhtiyaçlar karşılanacak. Devrim mahayetinde adım atıyoruz Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarını İçişleri Bakanlığı’na bağlıyoruz. Bundan sonra Jandarmalarımız İçişleri Bakanlığımızın tayin edeceği özel kıyafetle çalışacaklar.

Üçüncü alan kolluğun önleyici ve istihbarat faaliyetleri dinlemeleri. Çeşitli konularda güvenlik birimlerinin yaptığı takip yetkilerinin önce İçişleri Bakanlığı’nda ve Başbakanlık’ta takibi yapılacak ve 17 kişilik komisyona rapor sunulacak. Eğer herhangi suçun önlenmesi için önleyici tek konuya münhasır istihbarat dinlemesi yapılmışsa bu yapılan dilemelerin hepsi tüm partilerin katıldığı komisyonda değerlendirilecek.

Dördüncü alan toplantı ve gösteri hakkı demokratik haktır. Her hak ve özgürlük gibi bu hakta hukuk devleti kurallı içinde gerçekleşir. Bu hak başkalarının hakkını gasp etmesi olarak bu hak kullanılamaz. Devlet nerede diye sorarlarsa biz haykıracağız devlette burada bizde buradayız. Toplantı ve gösteri yapanlara saldırı engellenecek. Toplantı ve gösteriye dışarıdan saldırı olduğunda bu saldırı durdurulacak. Her türlü eylem suç sayılacak. Toplantı gösteri yapacaksanız elinize Molotof aldığınız anda toplantı ve gösteri hakkı biter şiddet girer. Bana müdahale edemez diyemez kimse. Patlayıcı, ateşli diye tanımlamalar var ama Molotof konusunda hakimin takdir yetkisine giriyor.Molotof bir saldırı aracıdır. Molotofla ambulanslar yakıldıysa, kütüphaneler saldırılmışsa, kurslar yakılmışsa, o molotofla insanlarımız yakılmışsa buna sessiz kalamayız. İşte demokratik ülkelerdeki uygulamalar. Kimse molotofu savunmaya kalkmasın. Kimse Türkiye otoriterleşiyor diye yaygara koparmasınlar.

Yüzünü kapatarak toplantı yapanlara izin verilmeyecek. Okmeydanı’nda yüzünü kapatmış elinde tüfek. Bu gösteri mi? Bunlar toplantı ve gösteri hakkı içine giremez. Toplantı ve gösteri yapmak isteyen yüzünü gizlemez. Bu şekilde maskeler takarak şiddet amaçlı sokağa çıkanlar potansiyel suçlu muamelesi görürler. Gösteriye silahla katılanlar 4 yıla kadar cezalandırılacak. Polisimize 24 saat gözaltı yetkisi veriyoruz savcılığa müracaat etmek şartı ile.

Verilen zarar suçluya rücu edilecek. Bu Vandallar, eşkıyalar bu memleketin sahipsiz olmadığını görsünler.Bu rücu için zaman aşımı uzatılacak. Bir sene sonra da olsa suçlu tespit edildiğinde bu suçların doğurduğa zararlar ondan alınacak.

Bonzai ve diğer uyuşturucu işi yapanların her biri teröristtir. Her türlü uyuşturucu faaliyetinin okul çevresine yakın işlenmesi durumunda cezalar 23 misline çıkartılacak.

Sanal ortamda şiddete, teröre çağrı dili anlamına gelecek uygulamalar, ifadeler çalışmalar kesinlikle suç olarak telaki edilecek ve durdurulması için çalışmalar yapılacak.

Nefret dilinin özgürlükle alakası olamaz. Sanal ortamda alınacak tedbirleri de görüştük. Temel amaç tweetlere dönük sanal ortamda kullanılan ifadelere yönelik olacak. Sanal ortamla da ilgili gerekli tedbirler alınacak.Vatandaşımızın üstü, aracı rastgele aranamaz. Gelen istihbarat, güçlü suç işleme delili oluştuysa yargı süreçleri de işletilmek suretiyle izin alındıktan sonra arama yapılabilecek.

Engelliler, hastalar ve yaşlıların ifadeleri evde alınabilecek.

Kolluk gözetim komisyonu kurulacak. Yetkiler verildi emniyet görevlerimizden birisi görevini kötüye kullandıysa bu denetlenecek. Tamamı ile sivil yapı olacak.

Bu hususlardaki düzenlemeler TBMM’de AB uyum komisyonundan geçerek Genel Kurul’a sevk edilecek.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılacak tasarıda Meclis’e sunulacak.

Kişisel verilerin depolanması konusunda vatandaşlarımızın haklarını koruyacak düzenleme Meclis’e sunulacak.

Bir başka çalışmada Alevi vatandaşımızın sorunları ile ilgili çalışmalar yapıldı en kısa zamanda çalıştayların raporlarını bizzat katılan bakanlarımızdan isteyeceğim Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını bildirmesi konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kurban Bayramı’nda yaşadığımız olayların yaşatmaya cüret eden olursa devlet ve millet onlara haddini bildirme gücüne sahiptir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)