BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı partisiz olmalı----

Cumhurbaşkanı partisiz olmalı

Cumhurbaşkanı partisiz olmalı
01 Mart 2015 - 08:03 www.finansgundem.com

Eski bakan AK Parti Milletvekili Nihat Ergün, kitap yazdı

Ak Parti'nin kuruluşundan güncel  siyasete dair birçok konuyu 'Adım Adım Siyaset' adlı kitapta değerlendiren Nihat Ergün, "Halk cumhurbaşkanına tarafsız, partisiz ve sorumsuz olacağı çerçevesinde oy veriyor" diye yazdı...

Eski bakanlardan  Ak Parti  Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün "Adım Adım siyaset" adlı kitabında siyasi yaşamını anlattı. Alfa Yayınları'ndan çıkan kitapta Ergün'ün,  Refah Partisi döneminden itibaren bütün siyasi yaşamının yanı sıra Ak Parti'nin kuruluşu, iktidara gelişi ve güncel politikalarıyla ilgili değerlendirmeleri yer alıyor. Kitaptan bazı bölümler:

'Cumhurbaşkanının tarafsız, partisiz ve sorumsuz olduğunu yazıyor  Anayasa. Halk cumhurbaşkanına tarafsız, partisiz ve sorumsuz olacağı çerçevesinde oy veriyor. İradesini öyle yansıtıyor. Şimdi Cumhurbaşkanı, 'Ben tarafsız değilim, partisiz de değilim, sorumsuz da değilim' diyemez. Ne de olsa Anayasa'da bunlar açıkça yer almış durumda. Ama bir cumhurbaşkanı, 'Ben kampanyalarda başka şeyler söyledim' dese anasya değiştirmenin yolu seçim kampanyalarında birtakım şeyler söylemek değil ki. Anayasa değiştirmenin prosedürü var. O prosedürler çerçevesinde anayasa değişir." 

Kentsel dönüşüm

Ergün 'Yolsuzluk ve Yozlaşmaya Dikkat' başlıklı bölümde yolsuzluğun kaynakları olarak gördüğü unsurları sıraladı.

- Mesela siz 0.25 emsal olan bir yeri sadece belediye meclisinin,  TOKİ'nin bürokrat ve yöneticilerinin, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın veya bir başka mekanizmanın kararıyla 2.5 emsale, 4 emsale çıkartabiliyorsanız, birçok insan bunun peşinden koşar ve sağlıklı bir mekanizma kurulamaz. Hele bu artışlar parsel bazında, ada bazında yapılıyorsa o zaman bu işlerin içine rüşvetin, irtikabın, iltimasın girmemesi mümkün değildir."

'Yanlış mekanizma'

"Bir başka konu da vakıflar, dernekler, birtakım hayır-hasenat işlerinin finansmanıdır. Bunlar da ne yazık ki görünüş itibariyle hayır hasenattır ama finansman kaynakları itibariyle baktığımızda birtakım yanlış yerlerden finanse edilmektedir ve buna da cevaz veren alimler vardır. Bu alimlerin vebal altında olduğunu düşünüyorum. Bir vali, belediye başkanı ya da yüksek bürokrat vakıf kuruyor. O vakfa kendi görev yaptığı dönemde ciddi kaynak tranferi yapıyor. Emekli olduğu zaman vakfın başına geçiyor. Ondan sonra ailece orasını idare ediyor. Bu doğru bir yaklaşım değil, birçok insanı yanlış yollara sevk eden mekanizmalardan biridir.

‘Cemaati uyarmıştım’

2006’da  Amerika'da Fethullah Gülen Cemaati'nin bir davetine katıldığını, öğrencilerle sohbetinde cemaati 'Kod adı kullanmayın, idari ve finansal bakımdan şeffaf olun!' diyerek uyardığını anlatan Ergün, şöyle diyor:  "17 Aralık'ta yolsuzluk dosyaları ortaya çıkmış olabilir. Bazı kişilerin ahlaksızlıklarını yakaladık iddiası ortaya konmuş olabilir. Ama bir şey daha ortaya çıktı ki yanlışlar yanlış usullerle ahlaksızlıklar ahlaksız yöntemlerle tespit edilip ekonomik ve siyasi şantaja dönüştürülüyor. Elbette suçların şahsiliği esastır ve devlet buna göre davranmalıdır. Aşiret mantığıyla hareket edip kan davası güdecek değildir. Yeni bir şeffaflık düzeni kurulmalı ki Türkiye'nin tarikat ve cemaatleri de şeffaf bir düzene sahip olsunlar"
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)