BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇözüm sürecinde çok ciddi mesafeler alındı----

Çözüm sürecinde çok ciddi mesafeler alındı

Çözüm sürecinde çok ciddi mesafeler alındı
19 Kasım 2014 - 23:37 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, canlı yayında soruları yanıtlıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. 

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundan Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin " Ne olursa olsun çözüm sürecini başarıya ulaştırmaya kararlıyız. Süreçle ilgili çok ciddi mesafeler alınmıştır. Gelinen noktada daha olumlu bir yerdeyiz. Umarım bir daha kimse 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi çözüm sürecini sınamaya kalkmaz" dedi.

"Türkiye'nin çözümü" Davutoğlu garantiyi uçakta verdi: Vatandaşlarımız konuşacak!

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

G-20 ZİRVESİ
Türkiye ekonomisinin başarısının üç temeli var: Siyasi istikrar, makro ekonomik istikrar ve yapısal reformlar.

Türkiye, 2013'teki 2 seçime rağmen siyasi istikrarını korudu. Türkiye artık edilgen bir taraf olmaktan çıkıp dünya ekonomi politikalarına yön veren bir noktaya geliyor. 

Zirvede gümrük ticaretini gündeme getirdim. İkili, çoklu, bölgesel ve çok yönlü anlaşmaların birbiriyle tutarlı olması görüşümü dile getirdim. Kesinlikle Gümrük Birliği anlaşmalarına sadık kalınmalı.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER
2008 krizi finansal kriz olarak başladı ardından ekonomik, sosyal ve siyasal bir krize dönüştü. Ekonomide çözümler ekonomi politik tedbirlerle çözülmelidir. 

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI
Tarım politikalarıyla ilgili bir komite oluşturuldu. Siyasi istikrarı gözardı eden bir ekonomi politikası başarılı olabilir mi?

TEKNOLOJİ YOĞUNLU SEKTÖRLERE TEŞVİK
Şimdi bizim yapmamız gereken niteliksel bir sıçrama yapmak. Teknoloji yoğunlu sektörlere ayrıca teşvik vererek istihdamı yayacağız. Dünyanın hiçbir ülkesinde 1,2 milyon iş üretilmedi. Coğrafyamızı da etkin bir şekilde kullanacağız.

"ONLAR OLMADAN SİYASİ İSTİKRAR GELİŞMEZ"
Taşımacılıktan lojistiğe geçiyoruz. Bizim süratle makro ekonomik tedbirleri korumamız lazım. Irak piyasasını kesinlikle terketmememiz lazım.  Şirketlerimizin dış yatırıma yönelmesi bizim kazancımızdır.
Kalkınma ve büyüme hedefleri olmadan siyasi istikrar gelişmez.

ÇÖZÜM SÜRECİ 
12 yıllık dönemde iç barışı tahkim ettikçe geliştiğimiz görülüyor. 6-7 Ekim olayları bu konudaki kırılganlığı ortaya çıkardı. Kamu düzeninşn sarsıldığı yerde çözüm sürecinden bahsedilemez. Çözüm süreci üzerinden ekonomiye darbe vurmak istediler. Ne olursa olsun çözüm sürecini başarıya ulaştırmaya kararlıyız. 

"ÇOK CİDDİ MESAFELER ALINDI"
Süreçle ilgili çok ciddi mesafeler alınmıştır. Avustralya'ya gitmeden önce bazı taşların oturması gerekiyordu. 6-7 Ekim olaylarından sonra 'bazı taraflarda irade var mı' diye zihinlerimizde yer etti. Bizim irademiz her zaman açık.

Gelinen noktada daha olumlu bir yerdeyiz. Umarım bir daha kimse 6-7 Ekim olaylarında olduğu gibi çözüm sürecini sınamaya kalkmaz.

Şimdi öyle bir noktaya geldik ki demokratikleşme süreciyle birlikte aidiyet bilinci yerleşti. Bizim dönemimizle birlikte her yer şenlenmeye ve köye dönüşler tekrardan başladı. Bunlar demokrasi ile oldu. 

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE NİHAİ HEDEF SİLAHLARIN BIRAKILMASIDIR"
Süreçte gelinmesi gereken yer her talebin yerine gelmesi, şiddet ve silah dili kullanılmaması. Kimsenin tekrar silah dili kullanmaması lazım. Çözüm sürecinde nihai hedef silahların bırakılmasıdır. Kamu düzeni üzerinde herhangi bir ipotek kabul etmeyiz. 

"AK PARTİ OLARAK KÜRTLERİ DAHA ÇOK TEMSİL EDİYORUZ"
Kürtleri temsil hakkını kimse HDP veya PKK'ya vermiş değil. Biz AK Parti olarak Kürtleri daha çok temsil ediyoruz. 

Seçim çalışmalarını Hakkari'den başlatacağım. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)