BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇoğu Türk 3 bin kişi işsiz kalacak----

Çoğu Türk 3 bin kişi işsiz kalacak

Çoğu Türk 3 bin kişi işsiz kalacak
24 Kasım 2014 - 03:58 www.finansgundem.com

Burger King Almanya'da 89 şubesini kapatıyor

Dev restoran zinciri Burger King’in Almanya’da 89 şubesini kapatacak olması, aralarında çok sayıda Türk’ün de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişiyi işsiz bırakacak.

Mesut Zeyrek'in Hürriyet'teki haberine göre işini kaybedecek 50’den fazla restoran çalışanı, Köln Ehrenfeld’de bir araya geldi. Yaşananlar karşısında kendilerine çıkış mektubu verilmediğini, bunun da işsizlik parası bile almaya engel olduğunu belirten çalışanlar, kimi arkadaşlarının kredi çekerek ev ve araba aldığını, kiminin ise ailenin tek çalışanı olduğu için bu durumdan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını belirttiler. 

Bu haksızlık karşısında susmayacaklarını belirten restoran çalışanları, önümüzdeki günlerde daha büyük eylemlere imza atacaklarını da sözlerine eklediler.

Araştırmacı gazeteci Günter Wallraff ve ekibinin yaptığı gizli çekimler sonucunda, Yi-Ko Holding’e ait kapatılacağı açıklanan şubelerde hijyen kurallarına uyulmadığı, çalışanların ağır şartlarda işlerini yaptıkları ortaya çıkmıştı. Burger King Avrupa’nın Almanya genelinde toplam 700’e yakın restoranı bulunuyor. Bu restoranlar 25 bin kişiyi istihdam ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)