BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemClinton Türkiye'den yardım istemiş----

Clinton Türkiye'den yardım istemiş

Clinton Türkiye'den yardım istemiş
24 Mayıs 2015 - 09:55 www.finansgundem.com

Bingazi’de Amerikan elçisinin ölümüyle sonuçlanan saldırı öncesinde Washington ile Ankara’nın yakın temasta olduğu ortaya çıktı.

ABD’de önümüzdeki seçim başkan adaylığı için yarışacak olan Hillary Clinton’ın Dışişleri Bakanı’yken yasak olmasına rağmen kullandığı özel e-maili tartışmalara sebep olmuş, Dışişleri Bakanlığı buradaki tüm yazışmaların açıklanacağını duyurmuştu. 900 sayfalık 296 mail ilk parti olarak yayınlandı.

Yazışmalar Clinton’ın, 2012’de ABD’nin Libya’nın Bingazi kentindeki konsolosluğuna düzenlenen ve Büyükelçi Christopher Stevens’ın da hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırı, Libya ile ilgili diğer mail trafiğini içeriyor. E-postalarda, ülke güvenliği ve uluslararası ilişkiler açısından sakıncalı görünen bazı bölümlerin üzeri kapatıldı. İşte bu sansürlenen mail’lerden biri en çok dikkat çeken yazışma oldu. Hillary ile Dışişleri’ndeki ekibinden Jacob Sullivan arasındaki Kaddafi’nin devrilmesinden hemen önce 23 Mart 2011’de gerçekleşen yazışma ‘Önerilen Dörtlü Anlaşma’ başlığını taşıyor. 

Askeri tavsiyeler
Ancak ikili arasındaki tüm diyalog ‘ulusal güvenlik’ gerekçesiyle tamamıyle sansürlenmiş. Sansürlenmeyen iki cümle bulunuyor. Burada da ‘Türkler’in önerisini hemen size gönderiyorum’ ifadesi göze çarpıyor. Konuyla ilgili Dışişleri’nden Richard Burns’ün Türk Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nu arayacağı notu da Hillary’ye aktarılıyor. Burada Sinirlioğlu için ‘Sinir’ kısaltmasının kullanılması da dikkat çekiyor. Amerikan Politico haber sitesi e-mail yazışmalarının Bingazi’de ABD elçisinin ölümüyle sonuçlanan olaylardan önce Washington’ın Ankara’nın yardım ve tavsiyelerine yoğun bir şekilde başvurduğunu gösterdiğini yazdı. Amerikalı askeri yetkililerin Bingazi’deki Türk Konsolosluğu’ndan güvenlik konusunda sık sık önemli tavsiyeler talep ettiğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)