BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras partide kontrolü sağlama savaşında----

Çipras partide kontrolü sağlama savaşında

Çipras partide kontrolü sağlama savaşında
01 Ağustos 2015 - 07:23 www.finansgundem.com

Çipras, kongreye giderek parti üzerindeki kontrolü yeniden sağlamayı hedefliyor

Yunanistan'da iktidarda bulunan Syriza partisi, kurtarma paketi görüşmelerine karşı olan yasa yapıcılar üzerindeki kontrolünü artırmak isteyen Başbakan Alexis Tsipras'ın partiyi olağanüstü kongreye götürme çağrısına olumlu cevap verdi.
Syriza'nın 200 kişilik merkez komitesinin eski bir sinema salonunda gerçekleştirdiği toplantıda Tsipras kurtarma paketi şartlarını Yunanistan için herhangi bir kimsenin kazanacağı en iyi koşullar olarak tanımlayarak, şartları kabul etme kararını savundu.
Saatler süren tartışmaların ardından komite, Tsipras'ın yeni üyeleri partiye almasına olanak sağlayan önerisini kabul etti. Tsipras böylece yeni üyeler ve geçtiğimiz iki yıl boyunca kamudan aldığı destek ile aşırı solcu kampa üstünlük sağlayabilir.
Parlamento sözcüsü Zoe Konstantopoulou gibi muhaliflerin de bulunduğu salona konuşan Tsipras, "Yunan halkına açık ve yüksek sesli bir şekilde diyoruz ki pişmanlık yok, onlara getirmeyi başarabildiğimiz anlaşma buydu ve eğer daha iyisini yapabileceğini düşünen birileri varsa çıkıp bunu söylesinler" dedi.
Syriza içerisinde gittikçe derinleşen kriz Tsipras için en ciddi siyasi riski oluştururken, Yunan başbakan kurtarma paketi görüşmelerinde son anda yaptığı U dönüşüne rağmen Yunan siyasi arenasını domine ediyor ve popülaritesini koruyor. Hürriyet
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)