BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇiçek'ten 4 eski bakan için soruşturma açıklaması----

Çiçek'ten 4 eski bakan için soruşturma açıklaması

Çiçek'ten 4 eski bakan için soruşturma açıklaması
23 Nisan 2014 - 22:35 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı Çiçek, dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturması açılması konusunda, "Önemi olan soruşturulmasıdır ve soruşturulacak."dedi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM'nin 94. açılış yıl dönümü dolayısıyla verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti'den dört eski bakanla ilgili Soruşturma Önergesi'ni değiştirmesini isteyip istemediği yönündeki soruya Çiçek, "Mühim olan işin soruşturulmasıdır ve soruşturulacak. Geri kalanın önemi yok" karşılığını verdi. 

Bir gazetecinin "Ama uyarılarınız oldu herhalde. Çünkü siz inceletiyordunuz hukukçularınıza" sorusuna Çiçek, "Usul tabii önemli. Ama esas da önemli. Usul, esası bütün boyutlarıyla ortaya çıkarmak içindir. Bu konu, Meclis'in gündemindedir. Bir iki günlük bir mesele...Tüm boyutlarıyla ele alınacak.  Bunda tereddüt yok" dedi.  

Çiçek, "Önergede eksiklik olduğunu mu söylediniz? Onun üzerine mi yeniden ele alma gereği duydular?" sorusu üzerine,  "Hayır. Eksiklik varsa, zaten soruşturma sırasında ortaya çıkar. Mühim olan bu sürecin başlaması. Süreç de başlamış oluyor. Bence önemli olan kısmı orasıdır" diye konuştu. 

Şantaj kasetleri...
Çiçek,  bir gazetecinin "sizin de şantaj kasetiniz olduğu söylendi" sözleri üzerine, "Bu tür konuşmalara tarafsız bir Meclis başkanı olarak cevap vermem çok zor olur. Ben dikkat ediyorsanız bu göreve geldiğimden beri genellikle kuralları konuşuyorum. Kurallarda mutabık kalırsak, olayları da şahısları da değerlendirmek kolaylaşır" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)