BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'den Babacan'a 'Kanal İstanbul'la yanıt----

CHP'den Babacan'a 'Kanal İstanbul'la yanıt

CHP'den Babacan'a 'Kanal İstanbul'la yanıt
07 Ekim 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

CHP'li Selin Sayek Böke, Babacan'ın kaynak eleştirisine yanıt verdi: Bizim vaatlerimiz 57.2 milyar TL. Kanal İstanbul için zikredilmiş miktarla aynı

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın 150 milyar lirayı bulacağını belirttiği CHP’nin seçim vaatlerine ilişkin CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke “Bizim vaatlerimiz 150 milyar değil, tam tamına 57.2 milyar TL. CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada” diye konuştu.

Yazılı açıklama yapan Sayek Böke her vaatlerini çok ince eleyip sık dokuyarak belirlediklerini dile getirerek şöyle devam etti:

 “CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada. Biz o kaynağı kanala kullanmak yerine insanımız için kullanmayı tercih edeceğimizi söylüyoruz. Aile sigortası yasasını da ilk 100 gün içinde çıkaracağız ancak maliyeti 4 yıla yayılacak.” Babacan’ın açıklamalarından AKP’nin asgari ücret artış yükünü tamamen işverenin sırtına yüklediklerinin anlaşıldığını kaydeden Sayek Böke “Burada da AKP’den ayrılan farkımız ortaya çıkıyor. Biz taraflara yük getirmeden asgari ücret artışı vaat ediyoruz. Biz asgari ücretten vergi almayarak işverene ek bir yük getirmeden, asgari ücretli işçimize maaş artışı getiriyoruz. Ama bu arada işçisinin primini düzgün ödeyen, vergisini zamanında yatıran işverenimize de sıfır faizli kredi vererek aynı zamanda devlete olan gelir akışını düzenliyoruz. Yani asgari ücret artıyor ama bundan her kesim kazanıyor” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hayati Atabay07 Ekim 2015 12:13

    Ülkenin geleceği bağımsızlığı bir projenin parasını halka dağıtarak oy istiyor Ya sabır