BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP İzmir İl Başkanlığı'nda işgal----

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda işgal

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda işgal
28 Ağustos 2015 - 01:19 www.finansgundem.com

Urla Belediyesi'nce kaçak olduğu öne sürülen evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri "Geceyi burada geçireceğiz" dedi

İzmir'in Urla ilçesinde, belediye tarafından Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek kaçak olduğu öne sürülen evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova Mahallesi sakinleri, CHP İzmir İl Başkanlığını işgal etti.

Üzerlerine "Evini yıktırma, yuvanı terk etme" yazılı tişörtler giyen mahalle sakinleri, yanlarında getirdikleri çarşaf ve battaniyelerle CHP İl Başkanlığının odalarına yerleşti. 

Mahalle sakinleri adına konuşan Yusuf Altun, Balıklıovalıların 30 yıl önce "muhtarlıkla yaptığı sözleşme gereği kiraladıkları arsalarda" yaptıkları 74 evin, Kıyı Kanunu'na muhalefet, inşaat ruhsatı ve yapı denetim ruhsatlarının eksikliği gibi gerekçelerle belediye encümence alınan kararla yıkılmak istendiğini öne sürdü. 

Bu gerekçelerin birer "bahane" olduğunu savunan Altun, "74 ailenin yuvasız kalmaması noktasında mücadelemizi sürdürmek için buradayız. Bu insanların gidecek başka bir evi yok. 30 sene önce muhtarla yapıkları sözleşme ile o bölgeye ev yaptıklarını, o ev dışında oturacakları başka evin olmadığını, evlerinin yıkılması halinde yaşam alanlarından sürüleceklerini ve sokakta kalmalarının ciddi bir sorun olduğunu göstermek için buradayız" dedi.

Altun, yaklaşık 10 saati aşkın CHP İzmir İl Başkanlığında olduklarını ve çözüm için bazı yetkililerle görüştüklerini aktararak, "Çözüm için ilçe Belediye Başkanı Sibel Uyar ile görüşme yapılacağı, hukuki sürecin yeniden gözden geçirileceği, encümen kararının incelenmesi ve mağdurların lehine yeni bir değerlendirmenin yapılacağı söylendi. Biz bu sorunu çözeceğiz, çözülmemesi diye bir şey yok. Çözülmezse bu gece buradayız" diye konuştu. 



KILIÇDAROĞLU'NUN EVİNİN ÖNÜNE GİDERİZ

Belediyenin kararına itiraz ettiklerini ve yasal sürecin devam ettiğini anlatan Altun, şunları söyledi:
"CHP'li Belediye Başkanı Sayın Sibel Uyar, bu insanları evlerinden yuvalarından adeta sürgün edercesine 'evlerinizi yıkın ve toprağımı terk edin' demiştir. Alman faşisti Hitler'e taş çıkartırcasına elektrikleri ve suları kestirmiştir. Bizler 30 yıldır kiraladığımız topraklar üzerinde yaptığımız sözleşmelerle evler yapıp, geleceğimizi burada inşa ettik. Gidecek başka yerimiz yok. Urla'da 7 binden fazla kaçak yapı, denizde villalar varken, bizim 74 hanemizle ilgili acele yıkım kararı verildi. Belediye evlerimizi yıkmamızı istiyor. Biz CHP'nin gerçek örgütüyüz ve halkız. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter bu soruna çözüm bulmalıdır. Yastık ve battaniyelerimizle birlikte geldik, sorun çözülene kadar parti il binasını işgal edeceğiz. Sorun çözülmezse de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin önüne gidip çadır kuracağız."

SU VE ÇAY İKRAM EDİLDİ

Eylemlerinden sorun çözülene kadar vazgeçmeyeceklerini belirten vatandaşlar, açıklamanın ardından parti binasına çıkarak odaları işgal etti. Parti görevlileri vatandaşları ağırlayarak kendileri için toplantı salonunu tahsis ederken, su ve çay ikramında da bulundu.
Yaşlılar toplantı odasında dinlendirilirken, diğer vatandaşlar da parti binasının salonunda, odalarında oturdu ve işgali sürdürdü. Eylemciler, İl Başkanı Bedri Serter ve birçok il yöneticisi ile Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztırak'ın kayınpederinin cenazesi için Çeşme'ye gitmeleri nedeniyle görüşemedi.

Mahalleliler adına Yusuf Altun, İl Başkanı Bedri Serter ile de telefonla görüşerek eylemi devam ettirmede kararlı olduklarını söyledi. İl Başkanı Serter de işlerinin bitmesi halinde kendileriyle mutlaka görüşeceğini telefonda söyledi. İl yöneticilerinin de partiye gelerek vatandaşlarla görüşeceği belirtildi.



TÜRKÜ GERGİNLİĞİ

CHP il binasındaki kalabalık türkü söylemek isteyince İl Sekreteri Osman Peri duruma müdahale etti. Oluşan gerginlikte grup adına konuşan Yusuf Altun'la tartışan Peri, yıkım kararının kaymakamlık tarafından belediyeye gönderildiğini savundu.

Bunun üzerine Altun, "Hayır elimizde resmi belge var. Sibel Uyar buraya gelsin, il başkanı da gelsin. İl Başkanı Sibel Uyar'la konuşsun. Mahkeme kararı aleyhimize çıkacak. Sibel Uyar da bu kararı uygulamak isteyecek. Biz davamızı geri çekelim, Sibel hanım da bizi kiracısı olarak kabul etsin" dedi.



SICAKTAN FENALAŞTI

Öte yandan kalp hastalığı bulunan 58 yaşındaki Mehmet Cemil Arı sıcaktan fenalaştı. Gelen sağlık ekipleri Arı'nın şeker hastalığından dolayı rahatsızlandığını belirtirken, hayati bir tehlikenin de bulunmadığını ifade etti. Arı gözetim amacıyla Alsancak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)