BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCEO 2 milyon dolarlık ikramiyeyi reddetti----

CEO 2 milyon dolarlık ikramiyeyi reddetti

CEO 2 milyon dolarlık ikramiyeyi reddetti
19 Aralık 2014 - 09:21 www.finansgundem.com

ABD’de bir CEO, hak etmediğine inandığı için 2 milyon dolarlık ikramiyesini şirkete geri verdi

ABD’li bir CEO kendisine verilen milyon dolarlık ikramiyeyi reddetti. ABD’nin önde gelen kereste şirketlerinden Plum Creek Timber’in CEO’su Rick Holley, hak etmediğine inandığı için kendisine verilen 2 milyon dolarlık ikramiyeyi geri çevirdi.  Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Holley kendisine verilen ödülü şirketin hissedarları kendi yatırımlarından yeteri kadar kazanç elde edene kadar hak etmeyeceğine inandığı için almamayı tercih etmiştir” denildi.

PAYLAŞIMCI CEO’LAR

Bazı şirketlerin CEO’ları kendilerine verilen ikramiyeleri çalışanlarına dağıtmayı da seçiyor. En yakın örnek teknoloji devi Lenovo’nun CEO’sundan gelmişti. CEO Yang Yuanging, 2013 yılında 3,25 milyon dolar değerindeki ikramiyesinin çalışanlarına eşit olarak dağıtılmasını istemişti. Yine aynı yıl teknoloji şirketi Next’in CEO’su Lord Wolfson 3,7 milyon dolarlık ikramiyesini “teşekkür etmek için” çalışanlarına dağıtmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)