BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCameron'un sürpriz zaferi----

Cameron'un sürpriz zaferi

Cameron'un sürpriz zaferi
08 Mayıs 2015 - 04:33 www.finansgundem.com

İngiltere'de yapılan genel seçime ilişkin sandık çıkış anketinden Muhafazakar Parti'nin 316, İşçi Partisi'nin ise 239 sandalye kazanacağı sonucu çıktı

Birleşik Krallık'taki genel seçimlerde sandıkların TSİ 00.00'da kapanmasıyla birlikte oy sayımına geçildi. Hiçbir partinin tek başına hükümet kurmasının beklenmediği seçimlerin sonucuna ışık tutabilecek ilk veriler ise açıklandı. Bu sonuçlara göre, Muhafazakâr Parti ve Liberal Demokratlar yeniden koalisyon kurabiliyor.

BBC, Sky News ve ITV'nin yaptırdığı sandık çıkış anketine göre; seçimlerde Başbakan David Cameron liderliğindeki merkez sağ eğilimli Muhafazakâr Parti, oylarını sürpriz biçimde artırarak 316 sandalye çıkaracak. Ankete göre, Ed Miliband liderliğindeki merkez sol eğilimli İşçi Partisi ise Avam Kamarası'ndaki 650 sandalyeden 239'unu alacak.

Sandık çıkış anketi, seçimlerden kaç milletvekili çıkaracağı en çok merak edilen partilerden biri olan İskoç Ulusal Partisi'nin ise 58 sandalye kazanacağını öngörüyor.

Aynı ankete göre; koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokratlar 10, Galler Ulusal Partisi 4, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) 2, Yeşiller 2, diğer partiler ise 19 sandalye sahibi olacak.

Bu sonuçlara göre, tek parti hükümeti için gerekli olan 326 sandalyeye çok yaklaşan Muhafazakâr Parti lideri Cameron, koalisyon arayışına gidecek.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'yı bünyesinde barındıran Birleşik Krallık'ta, 650 seçim bölgesi bulunuyor. Ülkede Türkiye'dekinin aksine seçim barajı yok ve dar bölge sistemi uygulanıyor. Her bölgeyi temsilen bir milletvekili Avam Kamarası'na giriyor.

İŞÇİ PARTİSİ'NDE BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Lağvedilen parlamentonda 302 milletvekili bulunan Muhafazakar Parti, sandık çıkış anketine göre milletvekili sayısını 14 artırdı. 256 milletvekiliyle parlamentoda temsil edilen muhalefetteki İşçi Partisi ise 17 sandalye kaybetti. Liberal Demokratlar'ın da 56 sandalyeden 10'a düşmesi şaşırttı.
Muhafazakâr Parti'den milletvekili adayı olan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, "Eğer bu anket sonucu doğruysa; bu, Muhafazakârlar için çok çok açık bir zafer. İşçi partisi içinse çok kötü bir gece" dedi.

SNP'NİN ZAFERİ

Ankete göre, seçimlerde en büyük patlamayı ise beklenildiği gibi İskoç Ulusal Partisi (SNP) yaptı. İskoçya'daki 59 bölgeden 58'ini kazanmayı başaran parti, 2010'da sadece altı vekil çıkarabilmişti. İşçi Partisi'nin kalesi konumundaki İskoçya'dan gelen bu sonuçlar Miliband'a ağır bir darbe vurdu.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması için kampanya yürüten AB ve göçmen karşıtı UKIP'in ise sadece iki milletvekilinde kalması dikkat çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)