BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBursa’da dev tekstil fabrikasında yangın----

Bursa’da dev tekstil fabrikasında yangın

Bursa’da dev tekstil fabrikasında yangın
28 Temmuz 2014 - 14:38 www.finansgundem.com

Karesi Tekstil Fabrikası’nda çıkan yangına 3 kentin ekipleri havadan ve karadan müdahale etti

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Samanlı Mahallesi’nde bulunan RB Karesi İthalat İhracat Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş.’ye ait fabrikada çıkan yangının söndürülmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine ait 30 araç karadan Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 helikopter havadan müdahale etti.Yangına müdahale için İstanbul'dan ve Kocaeli’nden da takviye ekipler gönderildi. Yangında dumandan etkilenen iki itfaiyeci hastaneye kaldırıldı. Yangın nedeni ile fabrikanın çatısındaki demirler eridi. Erime nedeni ile çatıda çökme oluştu. Yangın saatler süren uğraşların sonunda kontrol altına alındı. Yangın haberini alan fabrika çalışanları olay yerine koştuğunda gözyaşlarını tutamadılar.

TRAFO PATLAMASI ŞÜPHESİ
Yangın söndürme çalışmalarını yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının patlamalarla başladığını bildirerek, “30 araçla müdahaleye başladık. İçerde tekstil malzemeleri buluyor. Çabuk alev alıp hızla yayılıyor” dedi. Bu arada, bayram dolayısıyla üretim yapılmadığı öğrenilen fabrikadaki yangının trafo patlaması sonucu meydana geldiği ve dokuma bölümünden depoya sıçrayarak yayıldığı bildirildi.

ÇÖKEN ÇATININ ALTINDA KALAN İTFAİYE GÖREVLİSİ YARALANDI
Öte yandan yangının söndürme çalışmaları sırasında, çöken çatının altında kalan bir itfaiye görevlisi yaralandı. Yangının önünü kesmek için aktarma çalışmalarını yürüten ekipte yer alan Yaşa, arkadaşları tarafından enkaz altından çıkarıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Polyester malzemenin yanması nedeniyle yoğun duman oluşan fabrikada, itfaiye ekiplerine yardımcı olan işçilerden de 7’si dumandan etkilendi. İşçilere müdahale fabrika önünde bekleyen 112 Acil Servis görevlilerince yapıldı. Yangına ilk müdahale sırasında 2 itfaiye eri de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı.

YANGIN DEMİRLERİ ERİTTİ
Fabrikayı saran yangın nedeni ile çatıda çökme oluştuğu belirlendi. Çatıda yer yer oluşan göçüklere, demirlerde meydana gelen erimenin yol açtığı sanılıyor.

BİR ÇOK ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR
Yangın çıkan RB Karesi İthalat İhracat Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. 1983 yılında çözgü üretimiyle sanayi faaliyetlerine başladı. 90 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 120 bin metrekare alana sahip olan firma yılda 50 milyon metre dokuma ve 20 bin ton boyahane üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor. Gömleklik kumaş, dış giyim kumaşları, spor giyim kumaşları, fantazi dış giyim kumaşları, ev tekstili kumaşları, üretilip, yurt içi ve yurt dışındaki firmalara hizmet veren firma, İtalya, Almanya, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Ukrayna, Polonya, Macaristan, Romanya, Kırgızistan, Suriye, İsrail, İran, Kuzey Afrika ,Doğu Avrupa ve Körfez ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zeynep nefes29 Temmuz 2014 12:59

    çok ama çok üzgünüm.Şoktayım.Büyük geçmiş olsun.İnşallah en kısa zamanda toparlanır yeniden faaliyete geçersiniz.