BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorsa İstanbul'da yükseliş bekleniyor!----

Borsa İstanbul'da yükseliş bekleniyor!

Borsa İstanbul'da yükseliş bekleniyor!
09 Şubat 2016 - 07:05 www.finansgundem.com

SPK anketine katılanların yüzde 62'si BIST 100 endeksinde önümüzdeki bir yıl için yükseliş beklentisine sahip

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) beklenti anketine katılanların yüzde 62'si BIST 100 endeksinde önümüzdeki bir yıl için yükseliş beklentisine sahip bulunuyor.

SPK'dan yapılan açıklamaya göre 158 düzey yönetici tarafındanyanıtlanan 2016 yılı Ocak ayı anketine ilişkin soru bazında değerlendirmeler şu şekilde:
   
"Katılımcıların gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak %61’i önümüzdeki ay değişim beklemezken, %52’si önümüzdeki altı ay, %50’si ise önümüzdeki bir yıl artış beklemektedir.

ABD dolarında, katılımcıların %50’si önümüzdeki ay değişim beklemezken, %66’sı önümüzdeki altı ay ve %61’i önümüzdeki bir yıl artış beklemektedir.

Euro’ya ilişkin olarak katılımcıların %54’ü önümüzdeki ay değişim beklemezken, %59’u önümüzdeki altı ay ve %57’si önümüzdeki bir yıl artış beklemektedir.

BIST-100 endeksine ilişkin katılımcıların %56’sı önümüzdeki ay, %38’i önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, %62’si önümüzdeki bir yıl için yükseliş beklentisine sahiptir.

BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların %60’ı önümüzdeki ay, %40’ı önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, %59’u önümüzdeki bir yıl için yükseliş beklentisine sahiptir.

Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %76’sı önümüzdeki ay, %54’ü önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %52 olarak gerçekleşmiştir.
    
Özel sektör borçlanma araçlarının ihracına ilişkin olarak önümüzdeki ay katılımcıların %66 ile çoğunluğu değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için koşullarda iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %53 ve %63 olarak gerçekleşmiştir.
    
Katılımcıların %63’ü önümüzdeki ay, %44’ü önümüzdeki altı ay yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak değişim beklemezken, %50’si yıllık dönem için artış beklemektedir. 
    
Reel kesimin yurtdışı borçlanma durumuna ilişkin olarak katılımcılar %66 ile önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemde artış beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %46 ve %58 olmuştur.
    

BIST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin katılımcıların %70’i önümüzdeki ay, %52’si önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, %50’si önümüzdeki yıl artış beklemektedir.
    
Katılımcıların %70’i önümüzdeki ay, %56’sı önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, %46’sı önümüzdeki bir yıl BIST kıymetli madenler ve taşlar piyasası işlem hacminde artış olacağını beklemektedir.

VİOP işlem hacmine yönelik olarak katılımcıların %63’ü önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %48 ve %60 olarak gerçekleşmiştir.

Katılımcıların %66’sı önümüzdeki ay, %45’i önümüzdeki altı ay yatırım fonları net aktif değerine ilişkin olarak değişim beklemezken, artış bekleyen katılımcıların oranı yıllık dönem için %62 olarak gerçekleşmiştir.
    
Emeklilik fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %51’i önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemlerde artış beklentisi ağırlık kazanmış ve sırasıyla %58 ve %70 ile çoğunluğu oluşturmuştur.
    
MKYO net aktif değerine ilişkin olarak, katılımcıların %68’i önümüzdeki ay, %50’si önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı %58 olarak gerçekleşmiştir." 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)