BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Bombalar yağarken mülteci göç durdurulur"----

"Bombalar yağarken mülteci göç durdurulur"

Bombalar yağarken mülteci göç durdurulur
04 Şubat 2016 - 22:30 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekvador'dan seslendi: Dostlarımız mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Rusya, rejim bomba yağdırırken bu akım nasıl durdurulur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. 

Cenevre görüşmelerinin 25 Şubat'a ertelendiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu görüşmeler devam ederken, Suriye halkına yönelik hava bombardımanları ve saldırılar da devam ediyordu. Son olarak Halep'e yönelik saldırılar neticesinde binlerce sivil Türkiye'ye doğru harekete geçti. Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Suriye'de bunlar yaşanırken, soruyorum ben; bu akım nasıl durdurulacak?" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya, rejim, ağır bombardımanlar altında bu insanları tutarken, bu insanların oradan kaçmaktan başka bir çözümü olabilir mi? Bu insanlar nereye gidecekler? Müzakerelerin netice vermesi için bu saldırıların derhal durdurulması gerekmiyor mu? Bu saldırıları durduramayan dünya, bizden mülteci akınını durdurmamızı istiyor. Mantıkla bağdaşmayan, hiçbir stratejide olmayan böyle bir anlayış olabilir mi? Önce bunu çözmemiz gerekiyor. Şu anda Cenevre anlaşması durdu. Şimdi soruyorum; Cenevre'den ümidi olan var mı? Tabii ki muhalefet böyle bir yaklaşıma, böyle bir anlayışa olumlu yaklaşmayacaktır. Burada oynanan oyuna, kurulan tuzağa da muhalefet gelmeyecektir" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Yeri geldiği zaman bakıyorsunuz bir kaza, bir ördeğe petrol yığınları arasında ‘ölüyor’ diye kıyamet koparanlar dünyayı ayağa kaldıranlar, 400 bin insanın öldüğü bir Suriye'de ses çıkarmıyorlar. Aynı şekilde bütün bu tarihi miraslar gidiyor, ses çıkarmıyorlar. Bizim canımız yanıyor" dedi. 

BM Dünya İnsani Zirvesi’ne davet 

Mayıs ayında İstanbul’da düzenlenecek BM Dünya İnsani Zirvesine, Ekvador’un en üst düzeyde katılım sağlamasını beklediklerini ve Correa’dan bunun sözünü aldığını söyleyen Erdoğan, dünyada en çok canlı türünü barındıran Galapagos Adalarına sahip Ekvador’un, EXPO Botanik 2016’ya katılmasını da arzu ettiklerini bildirdi. 

"Rusya bombalıyor, rejim bombalıyor fakat dünya sessiz" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa baş başa görüşmelerinin ardından, heyetlerarası görüşmede iki ülke heyetlerine başkanlık etti. 

Burada konuşan Erdoğan, Suriye'den Türkiye'ye gelen mülteci sayısının 2 milyon 700 bini aştığını belirterek, "Dünyada Türkiye'den başka sayıda mülteci bakan başka bir ülke yok. Hala da geliyorlar, şu anda Halep'ten yaklaşık 10 bin kişi Türkiye'ye geçmek üzere sınırda bekliyor. Sürekli Rusya bombalıyor, rejim bombalıyor fakat dünya sessiz, Avrupa Birliği sessiz, Birleşmiş Milletler sessiz" dedi. 

"Bizim Ekvador'a vereceğimiz, buradan da alacağımız çok şey var" 

Correa ile kalkınma için ticaret anlaşması ve ticari konuları detaylı görüştüklerini ifade eden Erdoğan, "Ticaret hacmimiz, dalgalı bir süreç takip ediyor. Şu anda 119 milyon dolarlık ticaret hacmine sahibiz, ihracatımız 37,4 milyon dolar, ithalatımız ise 81,6 milyon dolar. Bu rakamı geneli itibariyle yetersiz görüyoruz, bunu artırma imkanına sahip olduğumuza inanıyorum. Bizim Ekvador'a vereceğimiz, buradan da alacağımız çok şey var" şeklinde konuştu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)