BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBir ilde daha maden göçüğü----

Bir ilde daha maden göçüğü

Bir ilde daha maden göçüğü
01 Kasım 2014 - 07:53 www.finansgundem.com

Bartın'da özel bir maden ocağında galeri açma çalışmaları sırasında göçük meydana geldi

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Tarlaağzı köyünde özel bir maden ocağında galeri açma çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 Çinli işçiden 1'i 2 saatlik çalışmayla kurtarılırken, 2 Çinli işçinin kurtarma çalışmaları sürüyor.

Göçük, sabaha karşı 04.30 sıralarında ilçeye bağlı Tarlaağazı Köyü mevkiinde özel bir maden ocağında yerin 300 metre altında meydana geldi. Çinli işçilerin galeri açma çalışması sırasında tavan çökmesi sonucu göçük göçük oluştu. 5 işçi kaçarak kurtulmayı başarırken, 3 işçi göçük altında kaldı. Kayaların arasındaki boşlukta kalan işçilerden 40 yaşındaki Shoupıng Sun, mesai arkadaşlarının çalışmasıyla yaralı olarak kurtarıldı. Sun, ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Diğer işçiler 37 yaşındaki Shoujle Sun ve 38 yaşındaki Maoshun Yang'ı kurtarmak için ise çalışma başlatıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibi de kurtarma çalışmalarına katılmak üzere maden ocağına sevk edildi. Kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla AFAD ekipleri de maden ocağı önünde bekliyor.

Vali Seyfettin Azizoğlu, 00.00-08.00 vardiyasında galeri açma çalışmalarını yürüten 8 Çinli işçinin çalıştığı bölgede göçük meydana geldiğini söyledi. Vali Azizoğlu, "5 işçi durumu fark edip kaçarak göçükten kurtulmuş. Biri yaralı olarak kurtarıldı. Diğer 2 işçimizi kurtarma çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Öte yandan, madende çalışan Çinli işçilerin, Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen kazadan sonra iş güvenliği tedbirlerinin artırılması için dün şirket yetkilileriyle toplantı yaptıkları ve taleplerini bildirdikleri öğrenildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)