BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım ne olacak?----

Binali Yıldırım ne olacak?

Binali Yıldırım ne olacak?
02 Nisan 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

Kabinenin en başarılı ismi Binali Yıldırım, İzmir seçimlerinin ardından bakanlık koltuğuna mı dönecek?

Ankara seçim sonrasında bu senaryolarla çalkalanıyor. AK Parti ’de, yerel seçimlerin ardından ‘zorunlu’ parti vitrini ve ‘olası’ kabine değişikliği tartışmaları başladı.

Kulislerde, seçimde kaybeden eski bakanlardan Sadullah Ergin’in parti vitrininde, Binali Yıldırım’ın ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önce ‘koordinatör danışman’ olarak yakın çevresinde tutulup, ardından da ilk kabine revizyonunda eski koltuğuna oturtulabileceği konuşuluyor.

Menderes Türel’in Antalya’da, Ahmet Edip Uğur’un da Balıkesir’de belediye başkanı seçilmesiyle AK Parti’nin en üst yönetim organı Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) iki koltuk boşaldı.

Türel’den boşalan Yerel Yönetimler ile Uğur’dan boşalan Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılıkları için Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan (MKYK) görevlendirme yapılacak. Kulislerde bu iki kritik görev için dört ismin öne çıktığı konuşuluyor.

O KOLTUĞA 4 ADAY VAR

İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati ve eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ile birlikte eskiden de bu görevleri yürüten isimlerden Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile Ankara Milletvekili Bülent Gedikli’nin adlarından söz ediliyor. Ancak, Erdoğan’ın bu görevlere yeni isimleri getirebileceği, bu nedenle Nebati ve Bolat’ın şansının daha yüksek olduğu da öne sürülüyor. binali-yildirim.jpg

Bolat gibi Nebati’nin de MÜSİAD kökenli olmalarının ise son dönem ‘paralel’ tartışmasıyla gündeme gelen Gülen Cemaati’ne yönelik önemli bir mesaj niteliği de taşıyacağından söz ediliyor. Nebati halen MÜSİAD’da, yüksek istişare heyeti üyesi olarak görev yapıyor.

BİNALİ YILDIRIM GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Yine kulislerde, Erdoğan’ın Ergin’e de bu MYK değişikliği sırasında parti vitrininde görev verebileceği gibi ‘Genel başkan danışmanı’ olarak yakın çevresinde tutabileceği de konuşuluyor.

Erdoğan’ın, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ı ise ‘koordinatör danışman’ olarak yakın çevresinde tutup, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde beklenen kabine değişikliğiyle de eski koltuğuna oturtabileceği belirtiliyor.

Yıldırım’ın adı kulislerde, Erdoğan’ın Köşk’e çıkması halinde olası Başbakan adayları arasında da geçiyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)