BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBernanke'den 'itiraf' kitabı----

Bernanke'den 'itiraf' kitabı

Bernanke'den 'itiraf' kitabı
10 Ekim 2015 - 02:36 www.finansgundem.com

2008 krizinde görevde bulunan eski Fed Başkanı Bernanke, yazdığı kitapta itiraflarda bulundu

2008 finansal krizinin patlak verdiği sırada Fed Başkanlığını yapan ve önceki sene emekli olan Ben Bernanke anılarını içeren bir kitap yazdı. Bernanke kitabında samimi itiraflarda bulunurken, "Krizin etkilerini daha iyi anlatmalıydım" satırlarına yer verdi. Bernanke politikacıları da suçladı.

ABD Merkez Bankası'nın efsane başkanı Ben Bernanke'nin "Harekete Geçme Cesareti" isimli bir kitabı çıktı. Ünlü başkan kitabında ABD'li siyasetçileri de kendini de analistleri de eleştirmekten sakınmadı. Bernanke kitabında 2008 krizi için banka yöneticilerini suçluyor. Efsane Fed başkanı kitabında Lehman Brothers’ın çöküşüyle ilgili olarak, “Bankanın çöküşüne izin vermemekte kararlıydık. Ama elimizde bir çözüm yoktu. Yöneticiler de suçlu” ifadesini kullandı.



DAHA İYİ ANLATMALIYDIM'

Kriz konusunda halkı bilgilendirmekte de eksikleri olduğunu kabul eden Bernanke, “Analistler ekonomik krizin geldiğini anlamakta gecikti. Ben de krizin etkilerini daha iyi anlatmalıydım” satırlarına da kitabında yer verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)