BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBerat Albayrak vaatler için ne dedi?----

Berat Albayrak vaatler için ne dedi?

Berat Albayrak vaatler için ne dedi?
06 Ekim 2015 - 08:15 www.finansgundem.com

AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak katıldığı canlı yayında 1 Kasım seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan ekonomik vaatlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Albayrak'ın değerlendirmelerinden bir bölüm:

'İKİ SEÇİM ARASINDAKİ TEMEL FARKLAR NELER?'


"Başbakan'ımızın beyannamenin tanıtıldığı toplantıda bahsettiği şekli ile ele almak lazım. 7 Haziran'dan önceki beyannameyle şimdi arasından esas fark aslında toplumdan gelen tepkilerin halkımızın bize söylediği unsurların ciddi bir şekilde değerlendirilip bu beyannamede çok daha ince nakış gibi işlenerek ortaya koyulması. Bunun somut noktalarda sadece ekonomi değil, özgürleşme noktasında da ciddi bir düzenleme olacak.

TÜRKİYE'DE ÇOK FARKLI SÜREÇ ORTAYA ÇIKTI

Aslında 7 Haziran'dan farklı bir resim var ortada. Bu işin ekonomik boyutundan ziyade ben meseleye biraz daha farklı bakıyorum. 7 Haziran hakikaten tüm partilere bir mesaj verdi. Türkiye'de iktidar olmadan koalisyon noktasında 3-5 ay araf dönemi diyebileceğimiz bir süreç yaşanırken Türkiye'de çok farklı bir süreç ortaya çıktı.

ESKİ TÜRKİYE'NİN NEYİNE ÖZLEM DUYUYORUZ ?

Biz geçen süredeki üç ayda eski Türkiye'yle ilgili hafif bir rüyaya yattık kalktık gibi düşünüyorum. İşte bunun anlattıkları bir seçim beyannamesinden veya seçim meydanlarından herhangi bir seçim vaadinden ben çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni Türkiye, eski Türkiye'yle ilgili ben şunu söylüyorum. İnsanlar yeni Türkiye'den nasıl rahatsız olurlar? Peki Eski Türkiye'den özleminiz nedir sorusunun cevabını aramak gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü yeni Türkiye'yi siz farklı tanımlayabilirsiniz. Ama eski Türkiye'nin neyine özlem duyuyoruz ? Yani yüksek enflasyonları mı? işsizlikleri mi?, sokaklarda hastane kapılarında yaşanılanlar mı, dindar ve muhafazakar insanların çektikleri konusunda, bunu somut bir şekilde ortaya koymak lazım. Biraz da bunun bir simülasyonu oldu."

3 AYDA BİREYLER ÖNEMLİ TECRÜBELER YAŞADI

Bu süreç Türkiye'nin küresel ve bölgesel anlamda çok büyük iki kırılmadan geçtiği bir dönemde bu siyasi ara süreç çok büyük tecrübeler kazandırdığını düşünüyorum. Çalışan kesim emekli kesim herkesin müşahade ettiği bir süreç oldu. 7 hazirandan bu yana bireylere önemli tecrübeler yaşadı. Barış havariliğine soyunupta, toplumdal farkındalık açısından nasıl ülkenin menfaatlerini düşünüyoruz söylüyoruz diyen insanların son 3-5 ayda yaşadıkları ortada. Ülkenin ulusal güvenliğiyle ilgili, silahlı kuvvetlerimizle ilgili bir karar alma konusunda bile, birini anladım hadi diğerini de anladım ama adında Milli olan arkadaşlar bile bu kadar hayati bir konuda milli bir duruş sergileyemedi.
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serhat aydınoğlu06 Ekim 2015 21:47

    Kardeşim Tertemiz Adamsın. Lakin paye alansın. Ne desen boş.

  • Foto 2 Foto06 Ekim 2015 12:22

    Peşin çalışan görünümlü dış fotoya oy alamaz ama iç fotoda hafif mağdur ve birşeyler yaparız abi havası olan foto oy getirebilir

  • Ferit-i Damat06 Ekim 2015 12:20

    Yeni Türkiye iyi de insan bazen nostaljik Türkiyeyi özlüyor en azından havuz dışından da az çok herkes iş yapardı

  • Money06 Ekim 2015 12:17

    Şu son on senede dünyada ve türkiyede para harmanı vardı boldu zengin olan oldu bundan sonra sadece suyun başındakiler olur diğerleri heveslenmesin

  • HİLAL06 Ekim 2015 11:30

    AKP film çevirmiyor herhalde bu pozlar AKP nin oylarını aşağı çeker, seçmen kendine tepeden bakanları sevmez hele trilyonlarla oynayan soyadı Albayrak olanlar olursa.

  • Byk06 Ekim 2015 10:33

    Damat Berat,son günlerde beraatla sonuçlanan davaların savcısı olduğunu iddia edenin kayınpederi olduğunu bilmiyor mu ? Eski Türkiye daha demokratikti.

  • feth12906 Ekim 2015 09:40

    Durunla, fikirlerinle ve geniş vizyonunla AKP çok değer katmışsın...

  • dlbyz06 Ekim 2015 09:19

    eski Türkiye derken son 13 yıl mı acaba çünkü davutoğlu yeni Türkiyesimi masada acaba