BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan Manisa'da kuru üzüm müjdesi----

Başbakan'dan Manisa'da kuru üzüm müjdesi

Başbakan'dan Manisa'da kuru üzüm müjdesi
31 Ocak 2015 - 18:48 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti İzmir il kongresinde konuştu.

İzmir'de Başbakanlık Ofisi açılacağını duyuran Ahmet Davutoğlu, "Buradan bir müjde veriyorum. İnşallah seçimden sonra İzmir'de bir başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız. Ben, ayda en az bir kaç günümü İzmir'de geçireceğim" dedi.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;
İzmir-İstanbul otoyolu tamamlandığında İzmir başbakanlık ofisimizin bulunduğu bir şehir olarak Osmanlı payitahtıyla buluşacak. İzmir-Ankara demiryolu hızlı demiryolu bittiğnde İzmir Cumhuriyetimizin başkentiyle buluşacak.
Selçuklu'nun başkentinde doğmuş olan ben Konyalı Ahmet İstanbul'u Ankara'yı Konya'yı İzmir'de buluşturacağız inşallah.
 
"MİLLETTEN KOPUK OLANLAR CUMHURİYETÇİ OLAMAZ"
 
İzmir'e gelip cumhuriyetçilik dersi vermeye kalkanlara cumhuriyetçilik dersi vermenin zamanı şimdi. Milletten kopuk olanlar cumhuriyetçi olamaz.
Bizim kuralımızda 24 saat yetmezse 25'inci saati bulmak var. Hiçbir mazeret ileri sürmeden 25'inci saati doldurmaya hazır mısınız? İzmir'i ayağa kaldırmaya hazır mısınız?
Cumhuriyet felsefesinde esas olan cumhura güvenmektir. Bir ay içinde Aydın'daydık yiğit efelerle karşılandık. Sonra Muğla'ya gittik yörük Türkmen obalarıyla karşılandık. Mersin'e Diyarbakır'a Batman'a gittik. Yörük obalarıyla buluşmada nasıl coşkuyla karşılandıysak Batman'da Diyarbakır'da da Kürt kardeşlerimizle de aynı coşkuyla buluştuk.
 
"MHP, CHP DOĞU'DA VAR MI? "
 
Bizim anlayışımızda Cumhur arasında ayrım yapmak fark gözetmek yoktur. Ama CHP Doğu Anadolu'da var mı peki cumhurla buluşamayan parti cumhuriyetçi olabilir mi?
MHP Doğu Anadolu'da var mı HDP İç Anadolu'da var mı? Cumhuru kucaklayan, vatanın her köşesinde  yegane parti hangi parti, AK Parti.
Ey CHP İzmir'de cumhuriyetçilik yapmayacaksın. Anadolu'nun her yerinde cumhurla buluşmadan cumhuriyetçilik yapılmaz.
 
"PARALEL ÇETEYLE İŞBİRLİĞİ YAPAN CUMHURİYETÇİ OLAMAZ"
 
Aynı aşkla Balkanları da kucaklıyoruz. Eğer cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye saygı göstereceksiniz. CHP'nin tarihine bakın darbelerin arkasında onlar var. Paralel çeteyle işbirliği yapanlar cumhuriyetçi olamaz.
Kemal Kılıçdaroğlu gerçekten cumhura sığınabilseydi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olurdu. Cesaret edemedi çünkü destek verilmeyeceğini biliyordu.
Cumhuriyetçilik lafla sözle olmaz, artık IMF'ye borç isteyen değil borç veren bir Türkiye var. Bizim dönemimizde devletimiz herhangi bir otorite karşısında boyun eğdi mi? borç istedi mi?
Gelelim MHP'ye... Vatanperverlik devletin gücüyle, şefkatiyle olur.
 
MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI MÜJDESİ
 
Biz iktidara gelmeden başka ülkelerden hibe silah alıyorduk. Bu mudur milliyetçilik? Sayın Bahçeli'nin iktidarında Türkiye hibe silahlara muhtaçtı. Bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum ocak ayının başında savunma sanayi icra komitesini toplayıp bazı kararlar aldık. Milli savaş uçağımızın ön tasarım aşamasına geçildi. 2023 yılında bu semalarda yüzde 100 Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak.
 
BÜTÜN RUMELİ'YE ÜÇ EMANET
 
Burada Rumeli'den gelen kardeşlerimiz var, sizinle gurur duyacağınız bir müjdeyi daha paylaşıyorum. Soydaşlarımız bizden bayrak istemişti. Biz de 'Madem ki böylesine al bayrağa bağlısınız size 3 emaneti göndereceğiz' dedik. Sadece Üsktüp, Makedonya'da değil bütün Rumeli'de her haneye 3 emanet gönderiyoruz. Albayrak, Kuran ve Türkçe sözlük. Bir ay içinde ilk teslimatlar başlayacak.
 
"ÇALIŞAN ANNELER 4 SAAT ÇALIŞIP 8 SAAT ÜCRET ALACAK"
 
CHP'e bir sosyal demokrasi dersi verelim. Son bir içinde ailenin korunması paketini açıkladık. Bu pakette Meclis'ten çıktığında anne olan her kardeşimize bir altın hediye edeceğiz. Üçüncü çocuğa tam altın. Düşünü bizden önce 'Besleyemeyiz' korkusuyla doğum kontrol yapıyorlardı. Çalışan kadınlarımız 4 saat çalışıp 8 saat ücret alacak. İşte bizim sosyal devlet anlayışımız budur.
 
FİLARMONİ ORKESTRASI 'KUTLU YÜRÜYÜŞ'Ü ÇALDI
 
Ak Parti İzmir 5. Olağan İl Kongresi'nde Anadolu Filarmoni Orkestrası solisti Lütfi Tuna, Başbakan Davutoğlu'na hazırladığı "Selam Olsun" ve "Kutlu Yürüyüş" şarkılarını seslendirdi. Başbakan ve eşi Sare Davutoğlu, şarkı sonrası sanatçıları tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
MANİSA MESAJI: BİR DAHA FETRETE İZİN VERMEYECEĞİZ
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Manisa il kongresinde partililere hitap ediyor. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar:
- Manisa Osmanlı'nın fetret devrini bitiren şehirdir. 2001'de de cumhuriyetimizin en büyük fetreti yaşandı. Hükümet fiilen toplanamıyordu. MGK toplantıları hükümet toplantılarından daha çok takip ediliyordu. Ekonomiyi IMF siyaseti MGK kontrol ediyordu. Biz o fetreti bitirdik. Bir daha izin vermeyeceğiz.
- Bundan sonra devletin başına gelen herkes Manisa'ya gelip devlet ahlakı alacak. Bizim dönemimizde fetret çıkarmaya çalıştılar.
- 2004'te fetret çıksın diye 'Genç subaylar rahatsız' diye başlıklar atıldı. Biz dedik ki bir daha darbe heveslileri çıkmayacak. Hamdolsun her şey yerli yerine oturdu. Danıştay saldırılarıyla, 2007'de e-muhtırayla fetret çıkarmaya çalıştılar. Sandılar ki Ak Parti kadrolarında ihtilaf çıkar.
- Sonra parti kapatma davası açtılar. Bunun karşısında da demokrasi mücadelesi verdik. Mayıs 2013'te IMF'ye son borcu ödemiş 3'üncü havalimanını köprüyü kendi gücümüzle yapabilecek hale gelmişken Gezi provokatörlerini sahneye çıkardılar. Ama milletin kaderini kimseye terk etmeyiz.
- O da başarılı olamayınca 17-25 kumpasıyla arkasından da MİT operasyonuyla paralel tuzakları harekete geçirdiler. 30 Mart ve 10 Ağustos'ta millet "Ben bu ülkede fetret görmek istemiyorum" dedi.
 
YILDA 60 BİN TON KURU ÜZÜM
 
Manisa'yla ilgili müjdeleri paylaşayım. Manisa'ya yakışır spor salonu açacağız.
- Bütün okullarımızda sütle birlikte Manisa'nın şifalı kuru üzümü de dağıtılacak.  Yılda 60 bin ton kuru üzüm dağıtacağız. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu kararını çıkarıyoruz.
- 5 bin konutluk TOKİ projesini de devreye sokuyoruz. Manisa'ya 12 yıl içinde 10 milyar liralık yatırım yaptık.
- Manisa İzmir-Ankara YHT'sinin ana merkezlerinden biri olacak. Ankara-Manisa arası da 3 saate kadar inecek.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)