BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan İhsanoğlu'na yüklendi----

Başbakan İhsanoğlu'na yüklendi

Başbakan İhsanoğlu'na yüklendi
23 Temmuz 2014 - 19:59 www.finansgundem.com

​Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Adana'da konuştu.Sıcak nedeniyle müsaade isteyip ceketini çıkaran Başbakan, "Türkiye İsrail'e nöbetçi ülke olmayacak, özür dileyen değil, dikkatinizi çekiyorum, özür dileten Türkiye var" dedi.

Erdoğan, paralel yapı operasyonu içinse "Bitmedi, bu daha başlangıç" yorumu yaptı.

Başbakan, çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu'na da yüklendi: Biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın ama 8 yıllık görevinde adeta bir monşer örneği sergiledin. Ve hiçbir zaman yürekli bir çıkışı olmamıştır olamaz.

Erdoğan'n konuşmasından satır başları 

Rabbim gecemizi hayırlı etsin. Tüm mazlum müslümanlara yardım etsin.

14 Ağustos'ta Ak Parti'yi kurduk. Biz geldiğimizde ekonominin durumu ortadaydı. Bunlar gitti IMF'den borç aldılar. 23.5 milyar dolar borçla devrettiler. Bu borçları sıfırladık. Şimdi bizden borç istiyor.

Gezi olayları, şunlar bunlar 135 milyar dolar Merkez Bankası'nın rezervi vardı. MHP, yavru CHP yani DSP varken kasada 27 milyar dolar vardı.

Biz ülkemizi sömürtmedik.
12 yıl Başbakanlık yaptığım sürece sizin hizmetkarınız oldum. Siz izin verirseniz Cumhurbaşkanı olarak da hizmetkarınız olcağım. Diğer iki adayı biliyorsunuz. Bunların dikili bir ağacı yok.

2023'teki hedefimiz dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içine sokmak. Biri kumsalların partisi. Biri Türkçülük, biri kürtçülük yapıyor.

Biz 77 milyonun partisiyiz. Her bölgede 1.'yiz. Gelecek inşallah Türkiye'nin olacaktır.

10 Ağustos'ta sandık başına gideceksiniz. Aman ha bu demokratik hakkınızı kullanacaksınız. İki seçiminiz var. Ya eski Türkiye ya yeni Türkiye.

Yeni Türkiye'de umut var, dayanışma var,barş var.

Eski Türkiye'yi isteyenler bizim karşımıza çıktılar. MHP ve CHP var. Bir de vatanına ihanet eden Pensilvanya örgütü var.

Bunlar hiçbir zaman milletin hizmetinde olmadılar. Benim MHP'li kardeşim bu devrimci halk partisiyle beraber evet diyecek mi? Ben inanıyorum ki benim kardeşlerim buna evet demeyecek. CHP'li, BBP'li, Saadet Partili kardeşlerim eski Türkiye'ye geçit vermeyecekler.

MİLLETİN İÇİNE ÇIKACAK YÜZÜ YOK
"Şimdi ben Bahçeli'ye soruyorum: Nerelerdesin sen? Meydanlarda var mı, göreniniz var mı, nerede olduğunu bilen var mı, duyan var mı? Meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine gidemez. Bizim için 'cumhurbaşkanlığı hayaldir, rüyadır' diyordu. Kendisi şu anda hayallere karıştı, rüyalara karıştı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dizlerinin bağı çözüldü, nefesi tükendi, piyasadan kayboldu gitti. Niye biliyor musunuz? Milletin içine çıkacak yüzü yok."

Bahçeli devrimci işçi partisiyle MHP'yi ortak etti. Bunu MHP'li kardeşlerime anlatamıyor.

O koltukta daha fazla oturamayacak. MHP'li kardeşlerim MHP'yi sol örgütlerin oyuncağı yapmanın hesabını ona soracak.

İHSANOĞLU'NA YÜKLENDİ
Artık özür dileyen değil özür dileten bir Türkiye var. Ey Ekmel, biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın ama 8 yıllık görevinde adeta bir monşer örneği sergiledin. Ve hiçbir zaman yürekli bir çıkışı olmamıştır olamaz. Gazze bizi iyi bilir, Filistin iyi bilir, Hamas iyi bilir, El Fetih iyi bilir. Bizim onlarla olan muhabbetimizi, Ekmel Bey'in ölçmeye ne gücü yeter, ne düşünce dünyası yeter, hiçbir şeyi yetmez."

"Ortak aday yıllarını İsrail  zulmüne göz yumarak geçirdi. Ona bir görev verdik, bir emanet verdik. Gitti o  emanete ihanet etti. Seni aday olarak gösteren bu iktidar... 'Benden öncekiler  niye kazanamadı' diyor, senden önce bizim böyle bir aday çıkarmamız söz konusu  olmadı. Daha iktidarımızın yeni yıllarıydı seni gösterdik ve kazandın. Sana bütün  desteğimizi orada verdik, şimdi çıktın nankörlük yapıyorsun. 'Türkiye, Gazze için  bir şey yapmadı' diyorsun. Gözüne dizine dursun. Türkiye'nin, İslam Konferansı  Örgütüne verdiği destek konusunda gelip 'şu kadar para veriliyor, benim burada  başarılı olmam için bu verilen desteği şuraya çıkarın' diyen sensin."

PARALEL YAPI OPERASYONU
"Adana'daki ihanet izah  edilemez. Bu Pensilvanya'nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları,  asker içindeki uzantıları Adana'da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor. İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor. Bakın şimdi ortaya neler çıkacak neler. Birileri 'Delile ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak doğru değil' diyor. Onların canı yanmıyor ki, bizim canımız yanıyor. Onların sırtında yumurta küfesi yok. Bu ülkenin Başbakanını, bakanlarını, iş adamlarını dinlemek suretiyle her türlü santajı, montajı oluşturulanlar bunlar işte. O dün toplananlar, şimdi bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. CHP, ihanet operasyondan rahatsız olmuş, varsın olsun. Benim, diğer ülkelerin devlet başkanlarıyla yaptığım telefon görüşmlerini dinlemişler. Bakan arkadaşlarımın son derece önemli görüşmelerini, sayın Mahmud Abbas'la yaptığım görüşmeyi dinlediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunun hesabını sorar, soruyor. Sanmayın ki mesele sadece Gazze, Filistin meselesidir. Mesele aynı zamanda Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir. Gezi olaylarını niye çıkardılar, İsrail'e nöbetçi olmayı reddeden bu hükümeti devirmek için çıkardılar. 17-25 Aralık operasyonlarını niye yaptılar? Gazze için sesini yükselten hükümeti susturmak için yaptılar. Şimdi de ortak bir aday çıkardılar. İsrail zulmüne susan bir cumhurbaşkanı olsun diye piyasaya sürdüler. Bu ülkeye hiç kimse istikamet çizemeyecek." açıkça gösteriyor.

BİTMEDİ, BU DAHA BAŞLANGIÇ
"Bitmedi bu daha başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecekler. Cumhurbaşkanlığı makamına çıktığımda da bu paralel yapının sonuna kadar takipçisi olacağımı buradan söylüyorum."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)