BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakandan maden açıklaması!----

Bakandan maden açıklaması!

Bakandan maden açıklaması!
30 Ekim 2014 - 10:21 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik açıklama yaptı

Ermenek'ten gelen son dakika haberlere göre en büyük tehlike başlayacak olan şiddetli bir yağış, şu ana kadar umut veren bir gelişme yaşanmadı işte son durum.

Ermenek'teki kömür ocağını su basalı 44 saat oldu. Mahsur kalan 18 işçinin kurtarılması için ekiplerin umudu olan Ahtapot adlı araç 15 saattir çalışıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) Karaman’a gönderdiği 'Ahtapot' adlı su tahliye aracı, arama kurtarma çalışmalarına Çarşamba 17.00 sıralarında başladı. Çok sayıda hortumu ve güçlü motoruyla su tahliye eden aracın madendeki çalışmalara hız katması bekleniyordu.

İşte Taner'in açıklamaları:  

"İşimizin kolay olmayacağını, zaman alacağını bunula ilgili ekiplerin kesintisiz çalıştığını söylemem lazım. 30’a yakın kurum ve ekip çalışıyor. Malzeme tedariki ile ilgili sıkıntımız yok. Malzeme arayışımız yok. İki ayrı koldan çalışmalar sürdürülüyor. Dün suyun çekilmesi ana hedefimiz demiştik. Bugün ise çamur kitlenenin temizlenmesi ve bu suyun tahliyesi önceliklerimiz arasında. Bur çerçevede çalışmalar devam ediyor. En son teknoloji kullanılıyor 70-80 işçimiz çalışmalar yürütüyor. Sayın Bakanımın da ifade ettiği gibi umutlarımız her geçen gün zayıflıyor.

Sayın Bakanımın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar var. Gerçek bilgi kaynağının şu açıklamalar olduğunu vurgulamak istiyorum. Sabah geldiğimizde bir merkezden su çekiminin durdurulduğu ve çalışmaları yapılmadığı gibi olumsuz ve gerçeği yansıtmayan değerlendirmelerle karşı karşıya kaldık. Bundan doğru değil.

SU NE KADAR SÜREDE TEMİZLENECEK

Burada karşımıza her metreyi aştıkça yeni şeylerin çıktığını görüyorum. 5-6 bar civarında gelen çamurlu suyun oluşturduğu tahribatı görmüş değiliz. Ulaştığımız her metre bize yeni tablo çıkarıyor. Su aktarmak önceliğimizdi ancak tahrimatın bozulduğunu gördük. İleride temiz suya geleceğim nokta varsa güvenliği sağlayarak bunları yapmamız lazım."

1 metrelik çökmeler oldu. İleride göçüklerle karşılaşabilir miyiz. Karşılaşabiliriz. Şuanda olanı şeffaf olarak paylaşmamız lazım. Biz tavanı güvence altına almamız lazım ki orada ilerlenebilsin ve en son noktalara kadar ulaşılabilsin.

BAKAN ÇELİK'TEN AÇIKLAMA  

Su ocağı ruhsat verilmemesi lazım demiştiniz, nasıl ruhsat verilmiş?

"Konu şu ocağı içinde olup bitenlerin sonlandırılması. Bunu ısrarla farklı noktalara çekmeyi doğru bulmuyorum..Soma’da kaza yaşanmıştı, maden sahibini bulamıyoruz dediğiniz söylenmişti . Bulunamayan maden sahibi ve 18 işçi aşağıda

Bulamayan ben miyim? Biz Uyar madenciliğin çalışmalarından memnun değiliz. Üzerlerinde ruhsat varsa bu ruhsatların kaldırılması talimatını verdim Soma’dan sonra. Burada Sayın Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler burada kim olursa olsun ihmal varsa açığa çıkarılması konusunda kimsenin tereddüttü olmasın.  İstersen Uyar olsun isterse Uymaz olsun. "

BAKAN ELVAN

"Biz her şeyi sizlerle paylaşıyoruz. Sorularınızı cevaplandırmaya hazırız ama kulaktan dolma bilgilerle haber geçilmesi yanlış.  Son olarak göçük diye basına yansıyan hadise. 1 metrelik kısımda tahkimatın aşağı indiğin görüldü ve çalışmalar başlatıldı.  Ama gerçekten birilerinin buraya gelip fısıltılarla provoke edici şeylere inanmayın "

YILDIZ
"İlerleyen bölümlerde göçük de olabilir.  Göçük varsa göçük var deriz. Şuanda ne oluyorsa birebir paylaşıyoruz."

SUYUN MİKTARI 5’TE 1 AZALDI DİYEBİLİR MİYİZ

Yıldız: Hayır

Çelik:
Konu sudan ibaret olsa zaman vermek mümkün. Ama içeride gelişen ve muhtemel gelişmelere karşı bir şey söylemek mümkün değil.

İşçiler mektup yazdıklarını ancak cevap gelmediğini söylüyorlar?

Bana ulaşan bir şeyler olmadı. Milletvekilimiz Mevlüt Bey’e ulaşan bir şeyler olmuş. Yemekle ilgili bir talep. Konu da yer altında yemek yenmesiyle ilgili hadise ve işçilerin işine son verilmesi. Konuya bana aktardılar. Biz işçi kardeşlerimizle bir aradayız.
Koordinasyonsuzluk söz konusu değil. Her arkadaşımızı ve kurumun görevleri belli.

24 SAAT SÜREBİLİR

Uzmanlar, madenin içindeki yaklaşık 12 bin ton suyu boşaltmasının 24 saat alabileceğini belirtiyor. Ayrıca 'Ahtapot', boruları çamurla tıkandığında ya da motoru hararet yaptığında çalışmaya ara vermek zorunda kalıyor. Bu anlarda da madene tekrar su dolmaya başlıyor.

Dakikada 8 bin 500 litre su tahliye edebilen Ahtapot, 60 metre derinlikten su çekebiliyor ve 50 metre yükseğe su tahliyesi yapabiliyor. Ahtapot'un yanı sıra, yeni gelen jeneratörler sayesinde de su tahliye işleminde kullanılan güç kaynağı 6 kat arttı. Ermenek'te işçilerin mahsur kaldığı madende arama-kurtarma çalışmaları 420 kişilik ekip ve 90 araç ile 28 saattir sürüyor.

EN BÜYÜK KORKU

Ocaktaki suyu boşaltmak için ekipler aralıksız çalışırken en büyük korku ise şiddetli bir yağışın başlaması. Bu durumda suyu tahliye etmek daha da imkansızlaşacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)