BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Elvan'dan dinlemelerle ilgili açıklama----

Bakan Elvan'dan dinlemelerle ilgili açıklama

Bakan Elvan'dan dinlemelerle ilgili  açıklama
02 Eylül 2014 - 16:40 www.finansgundem.com

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hem yasadışı hem de yurtdışından yabancı istihbarat kaynaklı dinlemelerle ilgili açıklama yaptı

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen 9. İnternet Yönetişimi Forumunun açılışını gerçekleştiren Bakan Elvan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. "İster yurt içinden olsun, ister yurtdışından olsun, bu tür yasadışı dinlemeleri kabul etmemiz mümkün değil" diyen Elvan, " Yurtdışı yasadışı dinlemelere ilişkin gerekli soruşturma kovuşturma başlatıldı. Şu anda hem Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu çalışmalar yürütülüyor. Özellikle TİB'e yönelik olarak söylüyorum. Çünkü İstanbul'da da yürütülen biliyorsunuz davalar söz konusu. Kim yasadışı bir dinleme gerçekleştirmişse, kim hukuku, yasaları çiğnemişse, bunlar eninde sonunda hesabını verecektir" diye konuştu.

KABUL EDİLEMEZ

Türkiye'nin müttefikleri tarafından gerçekleştirilen dinlemelerin kabul edilemez olduğunu belirten Elvan, " Hele hele bir müttefikimiz tarafından yapılmış olmasını kabul edebilmemiz mümkün değil. Zaten bu konudaki açıklamaları, bizim basın sözcümüz, ilk bakanlar kurulundan sonra yaptı. Bu konuda ilgili ülkelerle görüşmeler devam edecek. Şu aşamada daha fazla bir şey söylemek istemiyorum"dedi.

GEREKEN ADIMLAR ATILACAK

TİB'e yönelik bir çalışma yapıldığını söyleyen Bakan Elvan açıklamaları şu şekilde sürdürdü:
Bu çalışmayı daha sonra değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Başbakanlık döneminde yaptığı bazı açıklamalar vardı. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği hususlar da göze alınarak bazı çalışmalar yapıldı. Bunlar değerlendirilecek, gereken adımlar atılacak. Özellikle TİB'e yönelik olarak dile getirilen eleştiriler, bu yasadışı dinlemelerden ötürüdür. Yoksa yasadışı dinlemelerin olmadığı bir ortamda TİB'in veya A veya B kurum altında olabilir, bunlar bağımsız olabilir, bunlar çok değişik alternatifler şeklinde olabilir. Bunlar hep tartışılacaktır, konuşulacaktır. Bizim burada asıl konsantre olduğumuz husus, bu yasadışı dinlemelerdir. Bunları kabul etmemiz mümkün değil. Sadece sesli dinleme boyutu söz konusu değil. Bir de internet ortamında veri transferine yönelik de bazı sıkıntılar söz konusu olabiliyor. Örneğin Türkiye içinde herhangi bir şekilde herhangi bir içeriğe ulaşmak istediğiniz zaman, o verinin toplandığı veya saklandığı yerin yurtdışında olması halinde, örneğin herhangi bir gazetemizin websitesine ulaşmak istiyorsunuz. Önce yurtdışına gidiyor. Mobil telefonunuzdan bile tekrar buraya dönüyorsunuz. Biz bunlara internet değişim noktaları diyoruz. Özellikle yurtdışı trafiğin internet değişim noktalarının Türkiye'de olması konusunda bir çalışma başlatıldı. Bunla ilgili gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğim"
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)