BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBahçeli azınlık hükümeti için destek mi verdi----

Bahçeli azınlık hükümeti için destek mi verdi

Bahçeli azınlık hükümeti için destek mi verdi
01 Ağustos 2015 - 07:17 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, önceki akşamki MKYK toplantısında, MHP lideri Bahçeli'nin üstü kapalı olarak azınlık hükümeti seçeneği verdiğini söyledi

AK Parti'nin CHP ile koalisyon çalışmaları sürerken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son günlerde sık sık dile getirdiğine göre MHP ile de temaslar sürüyor. Nuray Babacan ve Turan Yılmaz'ın Hürriyet'teki haberine göre, Davutoğlu'nun, partisinin MKYK toplantısında Bahçeli'nin azınlık hükümetine desteği ima etti. İşte o haber:

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin önceki akşamki MKYK toplantısında koalisyon sürecine ilişkin bilgi verdi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üstü kapalı olarak azınlık hükümeti seçeneği sinyalini verdiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, il başkanları toplantısında yaptığı ‘temastayız’ açıklamasının detaylarını aktardı ve temasın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik aracılığıyla MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın üzerinden sürdüğünü belirtti.

MHP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaretin beklenenden kısa sürmesi üzerine “Çok kısa oldu bu görüşme” dediğini de anlatan Davutoğlu, Bahçeli’nin ise espriyle “İsmet Yılmaz ile görüşmemiz 2 dakika sürdü, ama kendisi Meclis Başkanı seçildi, demek ki 2 dakika da olsa sonuç alınabiliyor” dediğini aktardı. Davutoğlu, Bahçeli’nin bu yanıtının azınlık hükümetlerine seçim şartıyla destek verebileceği şeklinde yorumlanabileceğini aktardı.

CHP’YLE ORTAKLIK ZOR

Bazı MKYK üyelerinin CHP’yi eleştirip bu partiyle koalisyon kurulmasına itiraz etmeleri üzerine de Davutoğlu, masada CHP, MHP ve erken seçim olmak üzere üç seçenek olduğunu söyledi. Davutoğlu, “CHP’nin sorunlu bir parti olduğunu, hükümet kurmanın zor olduğunu, sıkıntı çıkabileceğini ben de biliyorum. CHP ile ilgili her şeyin farkındayım. Ama bunu kamuoyuna CHP ile koalisyon olmasın ya da olsun; MHP ile olsun olmasın demek doğru olmaz. Biz koalisyon görüşmelerini sürdürüyoruz. Bütün seçenekleri deniyoruz, deneyeceğiz, olmazsa zaten erken seçim” dedi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı’nın konumu başta olmak üzere muhalefetin ortaklık için öne sürdüğü bazı koşullara ilişkin de “Samimiyetle bir hükümet kurmak için bütün marjları kullanıyoruz ama ilkelerimize, bugüne kadar izlediğimiz politikalara taban tabana zıt her talebe de eyvallah diyecek halimiz yok” mesajını verdi.

ÖRGÜTE SEÇİM TALİMATI

CHP ile görüşen heyetin başkanlığını yürüten Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise görüşmelere ilişkin “Çok centilmence gidiyor. CHP’lilere de her seferinde bu görüşmelerin müzakere değil, istikşafi nitelikte olduğunu söylüyorum. Biz çalışmalarımızı üç hat üzerinde yürütüyoruz. Görüşmeler tamamlandığında ‘anlaşılan konular, anlaşılamayan konular ve genel başkanlara bırakılan konular’ şeklinde bir sonuç çıkacak. Araya Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı gireceği için genel başkanların görüşmesi YAŞ sonrasına kalacak” dedi. Davutoğlu, daha önce tek tek telefonla aradığı örgüt yöneticilerine verdiği “Seçime hazır olun” talimatını da yineledi. 

Güvenli bölgeyle geri dönüş planı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin Suriye’de oluşturulacak güvenli bölgeye yerleştirileceklerini söyledi. Davutoğlu, AFAD’dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un koordinasyonunda buna ilişkin bir eylem planı hazırlanacağını da bildirdi. Davutoğlu, partisinin önceki akşamki MKYK toplantısında Suriye operasyonuna ilişkin bilgi verirken, IŞİD, PKK ve DHKP-C’nin son terör saldırılarının zamanlamasına dikkat çekti. Bu terör saldırıları üzerine yaptıkları güvenlik zirvesinin hemen ardından bu örgütlere yönelik 3 koldan eşzamanlı olarak operasyon başlattıklarını belirten Davutoğlu, şu ana kadar başarılı sonuçlar alınan operasyonların aynı kararlılıkla süreceğini de söyledi.

PYD’YE İZİN YOK

Davutoğlu, “Güvenli bölge kuracağız. IŞİD’den arındırılmış bir bölge olacak. PYD’nin de Fırat’ın batısına geçmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’deki Suriyeli mülteciler, bu güvenli bölgeye yerleştirilecek. Bunların nakillerine, nereye nasıl yerleştirileceklerine yönelik de bir eylem planı hazırlanacak. Bu konuda AFAD’dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş çalışma yapıyor” bilgisini verdi. Bazı MKYK üyeleri de, “Suriyeliler Türkiye’den giderse olası bir erken seçimde bize faydası olur. 7 Haziran seçimlerinde gördük ki özellikle Gaziantep, Kilis gibi yerlerde vatandaş Suriyelilerden çok şikayetçi” diyerek buna destek verdiler. Başbakanlık kaynakları da Hürriyet’e, “Konu henüz çok yeni olduğu için çalışmaları yakında başlayacak. İlk Cumhurbaşkanı tarafından gündeme getirilen bu konuyla ilgili egzersizler devam ediyor. İlgili kurumların katılımıyla bir eylem planı ortaya konulacak. Ancak bunu hayata geçirilmesi güvenli bölgenin oluşturulmasına bağlı. Bu bölgenin oluşturulmasıyla birlikte de plan hayata geçirilecek. Onun için bütün bu süreç en az 6 aylık bir süreyi alabilir” bilgisini aktardılar. 
Bir MKYK üyesinin, hava operasyonlarının sürdüğü Kandil’e bir kara harekatı yapılıp yapılamayacağını sorması üzerine de Davutoğlu, “Türkiye sınırından Kandil 189 kilometre. Arada kaç tane PKK kampı var. Bu kampları geçerek Kandil’e ulaşmak zor. Küçük küçük PKK grupları var o güzergahta. O güzergahta güvenlik zor sağlanır. Askere lojistik destek nasıl sağlanacak? Zayiat çok olur. Kandil’e kara harekatı bu yüzden düşünülmüyor” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Barzani’nin de Türkiye’nin yürüttüğü bu operasyonları desteklediğini ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)