BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan Merkez'in bağımsızlığını destekledi----

Babacan Merkez'in bağımsızlığını destekledi

Babacan Merkez'in bağımsızlığını destekledi
17 Eylül 2014 - 06:31 www.finansgundem.com

TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan çok önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Merkez Bankası'nın faizlerle ilgili politikası konusundaki soruları da yanıtlayan Babacan, 2001'den bu yana parti programına ve 5 hükümetin programlarına bakıldığında resmi politikanın Merkez Bankasının bağımsızlığı olduğunu söyledi. Babacan, Merkez Bankası'nın bağımsızlığına vurgu yaptığında farklı görüş var gibi algılara sebep olabildiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

MERKEZ BANKASI BİZİM KURUMUMUZ

"Avrupa Merkez Bankası'nın görev tanımında benzer ifadeler göreceksiniz. Gelişmiş ülkelerde, hükümetlerin Merkez Bankaları politikaları konusunda açıktan ifade kullanmaması gibi bir kültür var. Tabii ki oturup konuşuyorlar. Bu işin tabiatında vardır. Konuştukça, demeçler işin yürümesini de zorlaştırabiliyor. Dolayısıyla biz siyasi parti ve hükümet olarak her şeyi tartışırız. Merkez Bankası da bizim kurumumuz. Şu anda Merkez Bankası Para Politikası Kurulunda 7 arkadaş var. Hepsi bizim hükümetlerimiz döneminde görevlendirdiğimiz kişiler. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız en üst düzeyde de temaslar olur ama orada bir Para Politikası Kurulu var, herkesi dinliyor ve kendi analizlerini yapıyor, bir karar veriyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)