BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Avustralya Ortadoğu'ya 600 asker gönderecek----

​Avustralya Ortadoğu'ya 600 asker gönderecek

​Avustralya Ortadoğu'ya 600 asker gönderecek
14 Eylül 2014 - 11:06 www.finansgundem.com

Avustralya, IŞİD'e karşı yapılacak uluslararası operasyona katkıda bulunmak üzere 600 kişilik askeri personeli Ortadoğu’ya göndereceğini açıkladı

Avustralya, Irak Şam İslam Devletine (IŞİD) karşı yapılacak uluslararası operasyona katkıda bulunmak üzere 600 kişilik askeri personeli Ortadoğu’ya göndereceğini açıkladı.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Avustralya’ya özel olarak askeri harekata katkıda bulunması için teklif geldiğini, ilk aşamada Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) 200 askeri personelin gönderileceğini söyledi. Abbott , 200 askeri personelin içine gerektiğinde Irak silahlı kuvvetlerine ve Peşmergelere askeri danışmalık yapacak özel askeri personelinde dahil olduğunu belirtti.

BAE’ye gönderilecek 200 askeri personeli, 400 hava kuvvetleri personeli, 8 süper hornet savaş uçağı, 1 erken uyarı uçağı, 1 havada yakıt ikmal uçağı takip edeceği açıklandı.

"Bu, Avustralya ve ABD operasyonu değil"
Avustralya askerlerinin insani krizin önlenmesine katkıda bulunmak için gönderildiğini hatırlatan Avustralya Başbakanı, ‘Üzerine basarak söylüyorum, bu Irak’taki binlerce insanı bir anda öldürebilecek IŞİD harekatından korumak için yapılan bir operasyondur’’ dedi.

Irak ve Suriye’de yapılacak askeri operasyonun dini bir operasyon olmadığını vurgulayan Abbott, ‘‘Tekrar üzerine basarak söylüyorum, bu harekat bir devlete ya da İslam’a karşı değildir, bu bizim ülkemizi ve dünyayı benzeri görülmemiş bir terör tehdidine karşı korumak için yapılan eylemdir’’ diye konuştu. 

Karar öncesinde kabinenin ve Milli Güvenlik Komitesinin bir araya gelerek konuyu görüştüğünü aktaran Abbott, yapılacak operasyonun uluslararası bir hareket olduğunu hatırlatarak, "Bu, bir Avustralya ve Amerika operasyonu değildir, uluslararası koalisyonun bir parçasıdır’’ dedi.

Anamuhalefet destek verdi, Yeşiller karşı çıktı
Avustralya’da anamuhalefette bulunan İşçi Partisi Başkanı Bill Shorthen, hükümetin kararını desteklediğini açıkladı. Shorthen, yaptığı açıklamada, "Bu konuda beraberiz, Başbakan ve ben ulusal güvenlikte birlikteyiz" ifadesini kullandı.

Yeşiller'in Lideri Christine Milne ise hükümeti Irak ve Suriye savaşında körü körüne Amerika’yı takip etmekle suçlayarak, ‘‘Bu Avustralya için şok bir gün, Tony Abbott genç Avustralyalıların hayatlarını riske atıyor, Irak’ta yeni bir savaşı desteklemek için sonu belli olmayan bir yola giriyor, ne kadar asker gidecek, ne kadar kalacaklar belli değil" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)