BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Avrupalı şirketlerden ABD'ye hücum----

​Avrupalı şirketlerden ABD'ye hücum

​Avrupalı şirketlerden ABD'ye hücum
01 Ekim 2014 - 21:19 www.finansgundem.com

Avrupalı şirketler ucuz finansman ve rekor düzeydeki nakitten faydalanarak ABD’de birçok anlaşmaya imza atıyor

Kıta dışında büyümek isteyen Avrupalı şirketler, ucuz finansman ve rekor düzeydeki nakitten faydalanarak 2008’den sonraki en yüksek oranda ABD şirketleriyle anlaşma peşinde koşuyorlar.

Alman ilaç üreticisi Merck KGaA’dan British American Tobacco Plc’ye dek birçok Avrupalı şirket, Bloomberg’ün derlediği verilere göre 3. çeyrekte ABD’de 87 milyar dolar değerinde anlaşma ile, son 12 ayın toplamından daha fazla anlaşmaya imza attı. Verilere göre bu rakam küresel anlaşma hacmini geçen yıl aynı çeyreğe göre yüzde 29 artırarak 886.7 dolara çıkardı.

Avrupa’daki anlaşmalarda bu yıl artış görülse de, Atlantik’in diğer yakasında iş yapma konusundaki iştah, bölgede bulunamayacak imkânların da bir yansıması. Goldman Sachs Group Inc. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın birleşme ve şirket alımları biriminin başındaki Gilberto Pozzi’ye göre bu artış, ABD’den Avrupa’ya giden ciddi dolar akışı da eklendiğinde, sınır ötesi anlaşmaların bir istisna olmaktan çıkarak normalleştiğini gösteriyor.

Pozzi " Avrupalı şirketler doğru stratejik anlaşma için kıta dışına bakma konusunda istekliler. ABD, hacmi ve yapısı itibariyle kıtalar arası pazar payını ve büyümeyi artırmak isteyen Avrupalılar için oldukça ilgi çekiyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)