BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupalı şirketler, Rusya ile ticaret peşinde----

Avrupalı şirketler, Rusya ile ticaret peşinde

Avrupalı şirketler, Rusya ile ticaret peşinde
20 Ağustos 2014 - 16:48 www.finansgundem.com

Rusya’nın AB'ye uyguladıgı ambargo, merkezi Avrupa'da bulunan pek çok şirketin İsviçre üzerinden Rusya'ya gıda ürünü satmak istediği öğrenildi

İsviçre Tarım Bakanlığı Sözcüsü Jürg Jordi, gıda ve tarım alanında faaliyet gösteren birçok şirketin Rusya'ya ihracat yapmak için kendilerine başvurduğunu söyledi.Ancak Jordi, Rusya'ya ihracat yapılması konusundaki İsviçre yasalarında yer alan düzenlemelerin değişmediğini belirtti.

AB üyesi olmayan İsviçre yasalarına göre, bir gıda ürününün başka ülkeye ihraç edilebilmesi için İsviçre'deki hijyen standartlarına göre üretilmesi gerekiyor. ABD ve AB’nin, Ukrayna krizi bağlamında oynadığı rol nedeniyle Rusya’ya karşı devreye soktuğu ekonomik içerikli yaptırımlara bu ülke “gıda ambargosu” kararıyla karşılık vermişti. Rusya, 7 Ağustos’tan bu yana AB, ABD, Norveç, Kanada ve Avustralya’dan meyve, sebze, et, balık ve süt ürünleri alımını bir yıllığına durdurmuştu.

İsviçre, Rusya'ya karşı yaptırımları tarafsızlığını gerekçe göstererek uygulamadı. Böylece Rusya'nın gıda ambargosu uyguladığı ülkeler listesinde yer almadı.

Diğer taraftan, İsviçre'den Rusya'ya yapılan peynir ihracatında son dönemde artış görüldüğü bildiriliyor.  İsviçre, Rusya'ya önemli miktarda peynir ve kahve ihracatı gerçekleştiriyor. İsviçre Gümrük Yönetimi'nin verilerine göre, 2013 yılında Rusya'ya yaklaşık 220 milyon dolarlık peynir ve kahve ihraç edildi. 

Rusya, gıda ambargosu kararı öncesinde, ambargo kapsamındaki Fransa ve Hollanda'dan da önemli miktarda peynir ithal ediyordu.

İsviçre şu ana kadar Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında sadece bazı savunma araçlarının ihracına izin vermedi ve bazı kişilerin İsviçre'deki hesaplarını dondurdu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)