BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtina'da banka CEO'larıyla gece yarısı zirve----

Atina'da banka CEO'larıyla gece yarısı zirve

Atina'da banka CEO'larıyla gece yarısı zirve
06 Temmuz 2015 - 06:11 www.finansgundem.com

Yunan halkının hükümete güçlü desteğinin ardından Maliye Bakanı Yardımcısı güçlü Yunan bankalarının CEO'larını acil toplantıya çağırdı

Yunanistan'da, kreditörlerin talepleri için yapılan referandumda halkın yüzde 61'in üzerinde 'Hayır' ile hükümete destek vermesinin ardından Çipras hükümeti kolları sıvadı. Maliye Bakanı Yardımcısı Dimitris Mardas, güçlü Yunan bankalarının CEO'larını geceyarısı acil toplantıya çağırdı. Maliye Bakanı Yanis Varufakis “Eski borçlar hafiflemeden yeni kredi istemiyoruz. Kreditörler bize diz çöktürmek  için daha baştan beri bankalarımızı kapatmayı kafalarına koymuşlardı. Avrupa yarından itibaren yaralarını sarmaya başlamalıdır”dedi. 

Maliye Bakan Yardımcısı Dimitris Mardas, büyük Yunan bankalarının CEO’larını geceyarısı toplantıya çağırdı. Toplantıda, bankaların kiralık kasalarındaki nakit paranın da sermaye çıkışı denetimi kapsamına alınmasını istendi.

Bankalar bugün de kapalı

YUNANİSTAN’da bankalar bugün de kapalı kalacak. Hükümet, gerek bankaların durumu ve ATM’ler ile ilgili yeni kararını muhtemelen bugün verecek. Avrupa merkez bankası’nın (ECB) ne yapacağı beklenecek. Bankalar Birliği Başkanı Nora Kaçeli, ATM’lerde bu akşama yetecek kadar nakit bulunduğunu açıklamıştı. Yunanistan’da dün şehiriçi toplu ulaşım araçları ve otobanlardan geçişler ücretsizdi. Şehirlerarası otobüs (yüzde 25) ve tren seferleri (yüzde 50) indirimliydi. 

BRÜKSEL’DE ÖNE ÇIKAN SENARYOLAR

Güven Özalp'in Hürriyet'teki haberine göre AB'de öne çıkan senaryolar şöyle:

-Euro Bölgesi maliye ve ekonomi bakanlarının bugün acil toplantı yapmasının öngörülmediğini belirten AB yetkilileri, Almanya ve Fransa’nın talebi üzerine yarın acil nitelikli Euro Bölgesi Zirvesi yapılmasının gündemde olduğunun altını çizdi. Bu zirvede iki seçenek masada olur. İlk seçenek Yunan halkının tercihine saygı bağlamında müzakerelere yeninden başlanması olur. Diğer seçenek ise Yunanistan’ın Euro Bölgesi dışına itilmesi.
-Müzakerelerin kısa sürede başlayacağına dair sinyal gelmezse ECB, Yunan bankalarına yönelik acil likidite desteğini limitini düşürebilir ya da tamamen durdurur. Bu da iflası tetikler ve süreç Grexit’le sonuçlanır.
-Müzakereler başlarsa ilk hedef 20 Temmuz’a kadar kısmi de olsa anlaşma sağlanması olur.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)