BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsgari ücrette en yüksek vaad hangisi?----

Asgari ücrette en yüksek vaad hangisi?

Asgari ücrette en yüksek vaad hangisi?
21 Nisan 2015 - 14:04 www.finansgundem.com

Genel seçimler yaklaşırken, partilerin ekonomi programlarında asgari ücret vaatleri dikkat çekiyor

Haziran genel seçimleri yaklaşırken, partilerden ekonomik vaatler gelmeye devam ediyor. Asgari ücretle ilgili olan vaatler ise en dikkat çekenleri arasında yer alıyor.    

2015 yılı itibariyle asgari ücret 891 liradan yüzde 6 zamla 949 liraya çıkarıldı. Yılın ikinci yarısı için asgari ücret net 1000 liraya çıkacak.   

CHP'NİN VAADİ 1500 LİRA   
 
Pazar günü seçim bildirgesini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iktidara gelmesi durumunda, asgari ücretten verginin kaldırılacağını ve asgari ücretin bir yıl içinde net 1500 liraya çıkarılacağını vaat ediyor.

HDP PLANINDA 1800 LİRA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de bugün seçim bildirgesini yayımladı.

HPD eş başkanları ekonomik vaatleri içinde asgari ücrete de vurgu yaptı.  Başkanlar, asgari ücretin aylık net 1800 liraya çıkarılacağını vaat etti.    

HDP’den yapılan açıklamada, “Hiçbir yurttaş evsiz aç bırakılmayacak. İşsizlik fonu amacına uygun şekilde kullanılacak. Asgari ücret 1800 tl’ye çıkarılacak. 1800 tl asgari ücret, DİSK’in 4 kişilik bir aile için belirlediği 3600 tl’nin yarısıdır. Her asgari ücretli en az 1800 tl net olarak vergiden arındırılmış şekilde cebine koyabilecek” denildi.

MHP HENÜZ AÇIKLAMADI

Milliyetçi  Hareket Partisi (MHP), henüz seçim bildirgesini açıklamadığı için asgari ücrete yönelik planları bilinmiyor.

EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET

Türkiye asgari ücrette dünyada alt sıralarda yer alıyor.

Dünyada en fazla asgari ücret ödeyen ülke Avustralya olarak biliniyor. Avustralya’da saat başına ödeme olsa da çalışanlar haftada 38 saat karşılığında 2800 doların üzerinde kazanıyor.

Asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler ise Sierra Leone, Uganda ve Myanmar (Burma). Bu ülkelerde asgari ücretli çalışanın yıllık kazancı 100 doların bile altında.

ASGARİ ÜCRET 5 BİN TL OLACAK

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, seçim vaatlerini resmi Twitter hesabından duyurdu. BTP Genel Başkanı Baş, seçildiği takdirde asgari ücretin 5 bin TL olacağını söyledi. Asgari ücret konusunda iddialı açıklamada bulunan Baş, seçimde barajı geçecekleri değerlendirmesinde bulundu. Seçilirse Milli Ekonomi Modeli'ne geçeceklerini  belirten Haydar Baş, asgari ücrete zam yapacağı vaadinde bulunarak, ''Milli Ekonomi Modeli ile memurun ve işçinin asgari ücretini 5000 TL vereceğim" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)