BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç'tan şok operasyon açıklaması----

Arınç'tan şok operasyon açıklaması

Arınç'tan şok operasyon açıklaması
19 Aralık 2014 - 11:29 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 14 Aralık operasyonu sonrası Ekrem Dumanlı ve Hidayet karaca'nın tutuklanması talebine ilişkin bir açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 14 Aralık operasyonu sonrası Ekrem Dumanlı ve Hidayet karaca'nın tutuklanması talebine ilişkin bir hukukçu gözüyle yaptığı açıklamasında 'Tutuksuz yargılanmaları gerektiğini' söyledi.

Arınç, Hür Dava Partisi Başkanı (HÜDA-PAR) Zekeriya Yapıcıoğlu ile yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bülent Arınç, kendisine yöneltilen 'çözüm süreci' ve '14 Aralık operasyonu' sorularına önemli cevaplar verdi.

"TUTUKSUZ YARGILANMALILAR"

Başbakan Yardımcısı Arınç, 14 Aralık operasyonuna ilişkin, gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için, isim vermeden de olsa, bir hukukçu gözüyle 'Tutuksuz yargılanmalarının daha doğru olacağı'nı, dizi çekmek ya da kitap yazmak gibi olaylarda tutuksuz yargılama yapılması gerektiğini, bunun kendi şahsi kanaati olduğunu, bu fikri belirtirken de herhangi bir eski ilişki ya da bağlantının etkisinde olmadığını dile getirdi.

İşte Arınç'ın o açıklamaları:

Arınç,  bir gazetecinin, "14 Aralık operasyonu sorguları gece yarısı tamamlanmasına rağmen henüz mahkemeye sevk olmadı? Hukukçusunuz, terör suçlaması için bu suç delilleri sizce yeterli mi?" sorusuna önce 'Sizler gördünüz mü delilleri, ben görmedim" diye cevap verdi. Başka bir gazetecinin 'Avukatlar açıkladı' ifadesinin ardından 'Avukatların açıklaması yanlı olabilir' diyerek şöyle devam etti:

"AVUKATLARIN AÇIKLAMASI YANLI OLABİLİR"

Avukatların açıklaması yanlı olabilir ben suç delillerini görmedim. Bizler ilkeli siyaset yapmayı tercih eden insanlarız. Bu kişilerin neyle suçlandığı konusunda kısmen bilgimiz var. Bu bilgiler bize Bakanlar Kurulundan sonra geldi : Tahşiyeciler diye bir grup çıkmış, Risale-i Nur'u farklı yorumlamışlar. Bulundukları yerde bir arama yapılmıs bazı silah ve el bombaları tespit edilmiş, parmak izlerinin kendilerine değil polislere ait olduğu yönünde iddialar var.

"HANGİ DELİLLER VE BELGELER VAR BİLMİYORUM..."

Hangi deliller ve belgeler var bilmiyorum, bilmeme de gerek yok. Hemen hemen 6 yıldır Türkiye'de bu tür davalar var.Davalar sırasında emekli ya da muvazzaf askerler ve gazeteciler tutuklandılar, hatta seçilmiş olmasına rağmen bazı milletvekilleri tahliye edilmedi vs.

"TUTUKLAMA İSTİSNAİDİR, TUTUKSUZ YARGILANMAK ESASTIR"

Hepimiz hak arama konusunda görevlerimiz oldu. Çok ceza davası üstlendim. Benim söylediğim şudur: Tutuklama istisnaidir, tutuksuz yargılanmak asıldır.

"KİTAP YAZMAK, DİZİ ÇEKMEK GİBİ OLAYLARDA TUTUKSUZ YARGILAMAK GEREKİR"

Cürmü meşru tarihinde ağır bir suç işlenmesi halinde (Rahmetli Yasin Börü olayında olduğu gibi) tutuklamazsanız insanlığa ve hukuka karşı suç işlemiş olursunuz. Ancak bunun dışında; kitap ya da dizi yapmak gibi olaylarda tutuksuz yargılanmalıdır.

"BİR İNSANI BİR GÜN BİLE HÜRRİYETİNDEN UZAKTA TUTMAK DOĞRU DEĞİLDİR"

Bir insanı bir gün bile şahsi hürriyetinden uzakta tutmak doğru değildir, Deliller nedir bilmiyorum, tutuklamanın istisnai olması lazım. Tutuksuz yargılanmalarının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Tutuksuz yargılanmanın esas olması lazım.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)