BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç'ın açıklamaları AK Parti'yi karıştırdı!----

Arınç'ın açıklamaları AK Parti'yi karıştırdı!

Arınç'ın açıklamaları AK Parti'yi karıştırdı!
03 Şubat 2016 - 09:57 www.finansgundem.com

AK Parti'nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç'ın çözüm süreci ve Erdoğan hakkındaki açıklamaları parti içinde büyük tepki topladı

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz Cuma günü 1 Kasım seçimleri sonrası ilk defa bir televizyon kanalında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. 

Gündeme bomba gibi düşen Dolmabahçe görüşmesi ve Erdoğan açıklamaları AK Parti içinde büyük yankı uyandırdı. Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamaları "Bu dava çok Brütüsler gördü" diye değerlendiren AK Parti'nin içindeki bazı vekiller, Arınç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye zarar vermeye çalışanların ağzıyla konuşmakta olduğunu iddia etti.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERDEN ARINÇ'A TEPKİ

AK Parti içinden Uşak Milletvekili Alim Tunç, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Çorum Milletvekili Salim Uslu, Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Bülent Arınç'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

İşte milletvekillerinin yaptığı açıklamalar:

"DEVLET ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI PKK SİLAHA SARILDI"

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç:

Arınç için talihsiz bir beyanat. Paralel yapıyla mücadele edilmesi gerekir. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. AK Parti iktidarları döneminde Kürt sorunu konusunda çok önemli adımlar atıldı. Devlet üzerine düşeni yaptı ama PKK tekrar silaha sarıldı."

"17-25 ARALIK DARBECİLERİYLE AYNI ÇİZGİDE"

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk:


Her zeminde Erdoğan'ı öven ve 13 yıldır sahnenin önünde yer alanlar, ne oldu da 17-25 Aralık darbecileriyle aynı çizgiye geldi?

"DOĞAN'IN TELEVİZYONUNA ÇIKIP LİDERİNİ PERVASIZCA ELEŞTİRMEK"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner:


Aydın Doğan'ın televizyonuna çıkıp, kurucularından olduğu siyasi hareketin liderini bu denli pervazsızca eleştirmek kabul edilebilir bir şey değil. Bugüne kadar 'Benim ağırlığım var' diyordu ama eskide kaldı.

"PAYLAŞMASI ŞIK VE SİYASİ AÇIDAN ETİK DEĞİL"

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu:


Arınç, uzun süre hükümette görev yaptı. Dışarıda kaldıktan sonra kamuoyuyla paylaşması şık değil, siyasi etik açısından da doğru bir şey değil. Şahıslar gelip geçididir, baki olan davadır. Bu dava çok Brütüs'ler gördü. Ama hiçbir zaman davaya inananlar ideallerinden vazgeçmedi.

"YÜZ YÜZE ELEŞTİRSEYDİ"

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu:


Bülent Bey, AK Parti'nin kurucularından biri. 40 yıldır siyasetin içinde. Keşke varsa eleştirileri, bunları yüz yüze görüşmelerde dile getirmiş olsaydı. Onun birlikte mücadele ettiği insanlara yol göstermesi gerekirdi.

"GÜL DE ADAY OLMUYORSA BEN OLAYIM"

Beyaz TV'de yayınlanan "Son Söz" programında konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Arınç'ın kendisini AK Parti'de 3'lü bir yapının parçası olarak gördüğünü söyledi. Bir görev paylaşımı olacaksa Erdoğan, Gül ve Arınç 3'lüsü arasında olması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Tayyar, Arınç'ın "Erdoğan mı Gül mü aday olacak" tartışması sürerken Meclis'te yapılan bir toplantıda "Erdoğan olacaksa olsun. Olmayacaksa mutlaka Gül'ün aday olması gerekiyor. Gül de olmuyorsa ben olmalıyım" dediğini akardı.

Tayyar devamında şunları söyledi:

"BÜLENT ARINÇ GENEL BAŞKAN OLMAK İSTEDİ"

"Aradan geçen sürede ne oldu. Erdoğan başbakan ve cumhurbaşkanı; Gül de başbakan ve cumhurbaşkanı oldu. Arınç ise ne başbakan ne de cumhurbaşkanı oldu. Hatta son cumhurbaşkanlığı seçiminde de Tayyip Bey'in adaylığı konuşulurken kendisi de adaylık duygusunu besleyen birisiydi. Bunu zaman zaman espri yollu dışa vurdu. Olmadı. Erdoğan cumhurbaşkanı seçildi. Sonrasında AK Parti'de genel başkanlık için yeni bir görev doğdu. O tarihte kendisine bir görev bekledi. Madem sen cumhurbaşkanı oldun başbakanlık artık benim görevim.

"GÖREV ALAMAYINCA İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞTI"

Sayın Erdoğan, Davutoğlu'ndan yana bir tercih yaptı. Erdoğan'la ilk ciddi kırılmanın buradan kaynaklandığını düşünüyorum. Başbakanlık genel başkanlık görevini kendisine vermediği için burada bir duygusal kopuş yaşadığını düşünüyorum. Sonra Arınç görev alamayınca Cumhurbaşkanı'ndan artık intikam alma duygusuyla hareket etmeye başladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ak03 Şubat 2016 23:15

    Partide ozelestiri yapan tek isim.Yeri geldiginde hatasi varsa liderde elestirilebilir.Bunu basarabilmektir parti ici demokrasi tabi varsa eger.

  • Nur03 Şubat 2016 15:25

    17 _ 25 Aralık bunları eninde sonunda yok edecek.

  • ibo03 Şubat 2016 14:44

    hela olsun manisalı sana limon gibi sık bunları

  • emekli03 Şubat 2016 14:41

    helal olsun sayın arınc helal ekmek yediğin biraz belli oldu

  • Halise03 Şubat 2016 14:22

    Arınç Beyin yazdıklarını okuyunca ve bu şuursuz insanların açıklamalarını okuyunca arınç beyin açıklamalarında akıl ve bilgi görüyorum anlayana ama bu şakşakçıların açıklamalarında ise sadece dalkavukluk. Hiç bir faydalı söz yok, ellerinden gelse bunların liderine iyilik için bile laf eden olsa o kişi dinden çıkmış gibi konuşuyorlar. Allah akıl fikir versin bunlara.

  • Sami03 Şubat 2016 14:19

    Şamil tayyar konuşmuş ;) Ayrıca arınç çok haklı arınç zaten tayyar ve diğer boş insanlara karşı partiyi ve cumhurbaşkanını koruyor dikket et bu yağcılardan bişey olmaz bunlar parti güçlüyken sömürmeye geldiler ve meh halkı hem partiyi sömürüyorlar diyor. Tayyipin uyanması ve kibiri bırakması lazım.

  • Bika03 Şubat 2016 12:46

    Sacayağının ikisi kırılmış görünüyor.

  • Hacı 03 Şubat 2016 12:40

    Dok herkezin ipliğine pazara 25 yaşında 25 trilyon nasıl kazanılır onu bilsin halk kayık lar nasil alinmis melih kime nereye satmis Toki kaç villa yapmış halk bilsin açıkla oyum senin

  • FATİH03 Şubat 2016 10:39

    Erdoğan'a tapanlar derneği üyelerinin bu tepkileri doğaldır... onlar için Erdoğan ı eleştirmek günahların en büyüğüdür zira...