BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmerika siyahi öfke ile sallanıyor!----

Amerika siyahi öfke ile sallanıyor!

Amerika siyahi öfke ile sallanıyor!
07 Aralık 2014 - 11:08 www.finansgundem.com

ABD'de son 5 ayda 3 siyah vatandaşın beyaz polisler tarafından öldürülmesine tepkiler sürüyor

ABD'de 18 yaşındaki Michael Brown'ın öldürülmesine öfke dinmeden New York'ta Eric Garner'ı öldüren polisin de aklanması ve sosyal konutlarda siyah bir kişinin daha polis tarafından vurulması üzerine ülkede başlayan gösteriler sürüyor. 

New York'ta polisin öldürdüğü 28 yaşındaki Afro-Amerikan Akai Gurley için cenaze töreni düzenlenirken, törenin ardından düzenlenen protestoda göstericiler "Akai masumdur" sloganları attı.

Ferguson'da Michael Brown, New York'ta da Eric Garner ve Akai Gurley'in polis tarafından öldürülmesi Kaliforniya'da da protesto edilirken, polis protestoculara gazla müdahale etti. 200'e yakın gösterici gözaltına alındı. 

Ülkede polisin siyahlara karşı ayrımcı davrandığı yönündeki eleştiriler, 9 Ağustos'ta Ferguson kasabasında 18 yaşındaki silahsız genci öldüren polisin aklanmasıyla başladı. Hemen ardından New York'ta Eric Garner'ı öldüren polisin de aklanması üzerine gösteriler tüm ülkeye yayıldı. 

20 Kasım'da New York'un Brooklyn bölgesinde Akai Gurley'i öldüren polisle ilgili jüri kararı beklenirken, polis memuru Peter Liang'ın ceza alabileceği açıklamaları geldi. New York emniyeti polisin kazayla silahını ateşlemiş olabileceğini söyledi. Brooklyn bölge savcısı da polisin aklanması halinde kararı iade edeceğini açıkladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)