BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da terör saldırısı paniği----

Almanya'da terör saldırısı paniği

Almanya'da terör saldırısı paniği
17 Ocak 2015 - 22:02 www.finansgundem.com

Alman güvenlik birimleri, terör saldırısı yapılacağı yönündeki duyumları inceliyor

Almanya'nın güvenlik birimlerinin, yabancı istihbarat  servislerinden gelen "ülkede terör saldırısı yapılabileceği" yönündeki duyumları  incelediği bildirildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Alman makamlarının, Dresden  ve Berlin merkez tren istasyonlarında terör saldırıları yapılacağı yönünde  yabancı istihbarat servislerinden aldığı bilgiler ve uyarılar henüz doğrulanmadı.

Alman güvenlik birimlerine gelen çok sayıda bilginin inandırıcılığı ve  içerik konusunda incelendiği kaydedildi. Alman istihbaratının, verilen bu  bilgilerin ne kadar somut olduğuna da baktığı ve bu bağlamda kendi kaynaklarından  aldığı bilgileri de incelediği belirtildi.

Partner ülkelerin istihbarat servislerinin, aşırı dincilerin kendi  aralarında yaptıkları görüşmeleri Alman güvenlik makamlarına ilettiği ifade  edilirken, bu görüşmelerde Berlin ve Dresden merkez tren istasyonları ile her  hafta yapılan İslam karşıtı PEGIDA gösterilerinin olası bir saldırı hedefi  olabileceğinin tartışıldığı ifade edildi.

Berliner Zeitung gazetesinde yer alan haberde, Federal Kriminal  Dairesi (BKA) bu konuda Federal Polis Teşkilatı'na bilgi vererek, tren  istasyonlarında sivil ve üniformalı polis sayısını artırdığı kaydedildi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, durumun ciddi olduğunu  belirterek, ''Panik yapmaya ve alarma geçmeye değil, endişe duymak ve tedbir  almak için sebep var'' dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de dün yapılan bir operasyonda, Suriye'de  şiddet eylemine hazırlandıkları ve terör örgütü IŞİD için propaganda yaptıkları  gerekçesiyle iki kişi gözaltında alınmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)