BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'da 3 Türk'e casusluk gözaltısı----

Almanya'da 3 Türk'e casusluk gözaltısı

Almanya'da 3 Türk'e casusluk gözaltısı
18 Aralık 2014 - 19:55 www.finansgundem.com

Almanya'da üç Türk vatandaşı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) için çalıştıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Almanya'da 3 Türk vatandaşının casusluk yaptıkları şüphesiyle gözaltına alındığı iddia edildi

Federal Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 58 yaşındaki Muhammed Taha G, 58 yaşındaki Ahmet Duran Y. ve 33 yaşındaki Göksel G'nin istihbarat faaliyetlerinden dolayı 11 Kasım'da haklarında yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi.

Karar uyarınca Muhammed Taha G. ve Göksel G'nin dün Frankfurt Havalimanı'nda, Ahmet Duran G'nin ise ikamet ettiği Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, zanlıların Federal Yüksek Mahkemesi'ne çıkarıldığı kaydedildi.

Zanlıların, bir Türk istihbarat servisi için çalıştığı öne sürülen açıklamada, Muhammed Taha G'nin, Ahmet Duran Y. ve Göksel G'ye liderlik ettiği savunuldu.

Ahmet Duran Y. ve Gösel G'nin Almanya'da yaşayan Türkler ile ilgili ve buradaki organizasyon yapısı hakkında bilgi topladığı ifade edilen açıklamada, zanlıların bu bilgileri Muhammed Taha G'ye ilettiği iddia edildi.

Gözaltında bulunan zanlılar hakkında Federal Savcılık yönetimindeki Rheinland-Pfalz Eyalet Kriminal Dairesi'nce soruşturmanın sürdürüleceği belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)