BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya, Mısırlı gazeteciyi serbest bıraktı----

Almanya, Mısırlı gazeteciyi serbest bıraktı

Almanya, Mısırlı gazeteciyi serbest bıraktı
23 Haziran 2015 - 02:02 www.finansgundem.com

Berlin'de gözaltına alınan El Cezire televizyonu sunucusu Mansur serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan gözaltı kararına tepki göstermişti

Almanya'nın başkenti Berlin'de gözaltına alınan El Cezire televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'un serbest bırakıldığı açıklandı. Mansur'un gözaltına alınmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tepki göstermişti.

52 yaşındaki gazeteci, cezaevinin dışında bekleyen bir grup tarafından karşılandı.

Alman hükümeti, Mısır'da idam cezası bulunduğu için Mansur'un bu ülkeye iadesinin mümkün olmadığını açıklamıştı.



HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Mansur, Berlin'deki Tegel Havalimanı'nda Mısır’ın talebi üzerine önceki gün Alman polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Mansur’un gözaltına alınmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra uluslararası gazeteciler federasyonları ve birçok meslek kuruluşu büyük tepki göstermişti.

Mansur, 2011 yılında Mübarek rejimine son veren devrim sürecinde Tahrir Meydanı yakınında "bir avukatı alıkoyarak işkence yapmak" suçlamasıyla açılan dava kapsamında Kahire Ceza Mahkemesi tarafından geçen sene 15 yıl hapse mahkum edilmişti. Mansur, kendisine yöneltilen suçlamaları “temelsiz, uydurma ve tamamıyla sahte iddialar” şeklinde nitelendirmişti.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, "Gezi olaylarında Taksim'e kamp kurup basın özgürlüğü konusunda ülkemizi eleştirenler, Mısır'ın darbeci generallerinin karşısında aynı tavrı göstermiyorlar" diyerek, Mansur'un Berlin'de gözaltına alınmasını eleştirmişti.

Erdoğan, "Bugün El Cezire Arap kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmet Mansur, Mısır darbe yönetiminin talebi doğrultusunda Alman polisi tarafından Berlin Havaalanı'nda gözaltına alındı. Terörle mücadelemizde bizi yalnız bırakan, terör örgütü mensuplarının ellerini kollarını sallayarak gezmesine göz yuman Avrupa devletleri, ne yazık ki darbecilerin talepleri konusunda çok daha farklı davranıyor. Şu anda Almanya'da bölücü terör örgütünün mensupları orada her türlü faaliyetleri rahatlıkla sürdürürken, kendilerine belgelerine varıncaya kadar her şeyi vermemize rağmen ses çıkarmayanalar, bugün basın özgürlüğü diye diye, işte El Cezire'nin çok önemli bir yazarını gözaltına alabiliyorlar. Niye? Mısır'ın generalleri emretti. Niye? 8,5 milyar avroluk oradan sipariş verdi. Ah para, menfaat, sen nelere kadirsin. Her ne sebeple olursa olsun bu davranış asla kabul edilemez, mazur görülemez ve fikir, düşünce özgürlüğüne burada da görüldüğü gibi engel teşkil eden bu adım bağışlanamaz. Artık bu ikircikli tavra bir son verilmesini bekliyoruz. Biz artık Avrupalılardan çıkarlarla ilkelerin çatışma noktalarında, ilkeleri baş üstünde tutacak bir duruş sergilemelerini temenni ediyoruz" demişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)