BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya ve Fransa'dan yatırım işbirliği----

Almanya ve Fransa'dan yatırım işbirliği

Almanya ve Fransa'dan yatırım işbirliği
21 Ekim 2014 - 06:37 www.finansgundem.com

Fransa ve Almanya maliye bakanları Berlin'den sıcak mesajlar verdi: Fransa için iyi olan Almanya için iyidir. Almanya için iyi olan Fransa için iyidir

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Fransa ve Almanya’nın yatırımların artırılması için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin ve Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron Avrupa’daki ekonomik durumu ele almak için bir araya geldi.

Maliye Bakanlığında gerçekleşen görüşmenin ardından iki ülkenin maliye ve ekonomi bakanları bir basın toplantısı düzenledi.

Schaueble, Almanya’da konjonktürün oldukça iyi durumda olduğunu, ancak gerilemenin öngörüldüğünü belirterek, başka Avrupa ülkelerin ise zor  durumda olduklarını, dünya ekonomisinin de  zayıflayacağını ifade etti.

Yatırımları artırmak istediklerini belirten Schaeuble, ‘’Biz iki ülke olarak birlikte, ülkelerimizde yatırımları artırılması için her şeyi yapıyoruz’’ dedi.

Özel ve kamu yatırımların nasıl olacağı konusunda birlikte çalışılması gerektiğini ifade eden Schauble, yeni AB Komisyon’nun 1 Kasım’da göreve başlayacağını hatırlatarak bunun yapısal reformların ilerletilmesine bir vesile olarak gösterdi.

AB'DE EKONOMİNİN CANLANMASI İÇİN ORTAK ÖNERİLER

Fransız bakanlarla bu konuda Almanya’nın tutumunu ve Avrupa ile ilgili düşünceleri aktardıklarını belirten Schaeuble, Almanya ile Fransa arasındaki işbirliğinin Avrupa’nın çıkarına olduğunu, sorunları ve zorlukları birlikte çözdüklerini aktardı.

Schaeuble, Almanya-Fransa Ekonomik Konseyi’nin düzenleneceği 1 Aralık’a kadar Fransa ekonomi ve maliye bakanları ile birlikte yatırımlar konusunda ortak önerileri ortaya koyacaklarını kaydetti.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Gabriel de, Almanya, Fransa ve diğer AB üyesi ülkeleri yapması gerekenleri kendilerinin yapması gerektiğini, yapılan bu katkıların Avrupa’yı ileriye götürmesi gerektiğini ifade etti.

Sorunlarının üstesinden gelindiğinde küreselleşen ekonomide rekabet edilebilirliğin de muhafaza edilmesi ve artırılması gerektiğini belirten Gabriel,  yatırım konusunda şartların iyileştirilmesi gerektiğini  söyledi.

Özellikle araştırma alanında Alman hükümetinin özel yatırımları güçlendirmek istediğini belirten Gabriel, kısa vadeli programlar yerine yapısal programlarla ekonominin canlanmasının sağlanabileceğini vurguladı.

Gabriel, Fransa ile aynı çıkarlara sahip olduklarını, ancak ülkelerde farklı sorunlarla karşı karşıya olduklarına işaret ederek, ortak hedefin rekabet edilebilirliğin olduğunu kaydetti.

Fransa tarafının Avrupa'daki ekonominin canlanması için Alman hükümetinin 50 milyar avro yatırım yapmasını istediği yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine de Gabriel, OECD raporunda Almanya’nın gayri safi milli hasılanın yüzde 17’sini yatırım için kullandığını ve böylelikle yüzde 20 oranına ulaşılmadığını, kalan yüzde 3’ünün de yaklaşık söz konusu rakama tekabül ettiğini kaydetti.

Fransa Ekonomi Bakanı Macron da Avrupa’da yeni bir dinamizm olması yönünde ortak düşünceye sahip olduklarını ifade etti.

’'Herkes kendi evinde neyi doğru  ve iyi buluyorsa onu yapması lazım. Çünkü Fransa için iyi olan Almanya için iyidir. Almanya için iyi olan Fransa için de iyidir’’ diyen Macron, Fransa’nın Almanya’dan 50 milyon avro yatırım yapmasını istediği yönünde çıkan haberler ilgili olarak ‘’Ben hiçbir şey istemedim veya talep etmedim’’ dedi.

Ancak Almanya’nın yatırım konusunda daha çok kapasiteye sahip olduğuna işaret eden Macron, ‘’Herkes kendi ülkesi için iyi olanı yapması lazım’’ şeklinde konuştu.

Macron, ekonominin canlanması için kamu ve özel alanda daha fazla yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Daha önceki ekonomik krizde zor anların yaşandığına dikkati çeken Macron, bazen kurallara uyulmadığını da ifade etti. Macron, Avrupa’da yeni bir dinamizm oluşturulması konusunda hemfikir olduklarını da sözlerine ekledi. 

Almanya’da  hükümet  2014 yılı için ekonomik beklentisini   yüzde 1,8’den 1,2’ye, 2015 için de yüzde 2’den yüzde 1,3’e çekmişti.

Fransa’nın da gelecek iki yıl için AB’nin yüzde 3’lük bütçe açığı kriterini yerine getiremeyeceği ifade ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)