BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAli Babacan'dan önemli açıklamalar----

Ali Babacan'dan önemli açıklamalar

Ali Babacan'dan önemli açıklamalar
09 Ekim 2015 - 12:13 www.finansgundem.com

Ali Babacan, seçimden sonra uygulanacak ekonomi politikalarının çok önemli olduğunu açıkladı

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Ankara Ticaret Odası’nı (ATO) ziyaret etti. Babacan, “Ait olduğum yerde, dedem rahmetli Ali Babacan’ın 1950’lerde üye olduğu ATO’da, kendi yuvamda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. 

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, Babacan’ın örnek bir siyasetçi ve Türkiye’nin 2008 krizinden yıpranmadan geçmesinin mimarı olduğunu belirterek, “Türk siyasetinde sizin gibi bu derece saygı gören, 13 yılda en ufak bir şaibeye maruz kalmadan siyasetini devam ettiren siyasetçi pek azdır” dedi. Babacan’ın Türkiye’nin ekonomik sıçramasındaki rolünü takdirle izlediklerini söyleyen Gürgür, siyasete devam etme kararını da sevinçle karşıladıklarını bildirdi. 

Bezci, Ankara'nın sorunlarını anlattı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise konuşmasında, Babacan’ın aday olmasına sevindiklerini belirterek, 13 yıl boyunca verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti. Babacan’a Ankara’nın sorunları ile ilgili dosya sunan Bezci, Ankara’nın sağlık  hizmetleri, kongre ve fuar merkezleriyle bir “turizm şehri” haline gelerek markalaşması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yapımı süren şehir hastanelerinin tamamlanmasının ardından Ankara’nın Ortadoğu ve Balkanlar’ın en önemli sağlık turizmi merkezi haline geleceğini vurgulayan Bezci, kentin sahip olduğu jeotermal kaynakların sağlık turizminde kullanılması için yatırım teşvikleri ve tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Bezci, Akyurt’ta temeli atılan kongre ve fuar merkezinin raylı sistemle şehir merkezine ve hava alanına bağlanması gerektiğini kaydetti. 

Sanayi, ticaret ve tarım kenti olan Ankara’yı liman kentlere  bağlayacak demiryolu ihtiyacının her geçen gün arttığını belirten Bezci, “Yük taşımacılığı için demiryolu yatırımlarının zaman geçirilmeden yapılması şarttır” diye konuştu. Bezci, 13 üründe marka olan Ankara’da tarım üretiminin artması için sulama amaçlı baraj ve benzeri altyapı yatırımlarının yapılması, üreticilere tohum ve prim desteği verilmesi gerektiğini de kaydetti.
    
Ankara’dan yapılan ihracat için araçlara ÖTV’den muaf akaryakıt verilmesinin ihracatın gelişimine katkı sağlayacağını bildiren Bezci, vize sorunlarına da değinerek ATO meclis üyeleriyle vergi rekortmeni olmuş işadamlarına yeşil pasaport verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Babacan: Ateş çemberindeyiz

Babacan, ATO Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda meclis ve komite üyesinin de hazır bulunduğu toplantıda, tek başına iktidar olmaları durumunda uygulayacakları ekonomi politikalarını anlattı.  Seçim beyannamesini, hükümet programı ciddiyetiyle hazırladıklarını söyleyen Babacan, Türkiye’yi başarılı kılan politikaları önümüzdeki dönemde de sürdüreceklerini kaydetti. 
    
Başta Suriye olmak üzere Rusya ve Ukrayna ile ilgili sorunların Türkiye’yi “ateş çemberi” gibi kuşattığını ifade eden Babacan, “Dünyanın ekonomik tablosu da sıkıntılı. Çin’de meydana gelecek olası bir problem tüm dünyaya yayılabilir. Dünyada gelişmekte olan ülkelerle ilgili genel bir problem var. Kendi yapımızı güçlü tutmamız her 
zamankinden önemli” diye konuştu. Tek parti hükümetleri döneminde Türkiye’nin daha hızlı büyüdüğüne dikkati çeken Babacan, “Seçimlerde arzumuz, AK Parti’nin yeniden Meclis’te çoğunluğu sağlaması ve  Türkiye’nin tek parti ile yönetilmesidir” dedi. 

'İkinci nesil ekonomik reformlar geliyor'

Ali Babacan, seçimden sonra uygulanacak ekonomi politikalarının  çok önemli olduğuna işaret ederek, “İkinci nesil ekonomi reformlarının zamanı geldi. 25 dönüşüm programı olarak bunları açıkladık. G-20 ülkelerinin hiçbirinde bu kadar detaylı bir hazırlık yok” diye konuştu.

İkinci nesil ekonomi reformları çerçevesinde bin 248 adet eylem belirlediklerini anlatan Babacan, bunları 2018 yılı sonuna kadar tamamlayarak Türkiye’yi “üst orta gelirli ülke” seviyesinden “yüksek gelirli ülke” seviyesine taşıyacaklarını bildirdi. 

Türkiye’nin yargı reformuna da ihtiyacı olduğunu belirten Babacan, yargıdaki sorunların çözülememesi halinde ülkenin ekonomik başarıya ulaşmasının mülkün olmadığını kaydetti. Eğitimin de hükümetin en önemli konularından biri olacağını ifade eden Babacan,  “Bunları yapmak için güçlü bir siyasi irade lazım” diye konuştu. 

Babacan, konuşmasını tamamladıktan sonra meclis ve komite üyelerinin sorularına cevap vererek öneri ve tavsiyelerini dinledi.  
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş09 Ekim 2015 14:45

    yaşı ve sigortalılık süresini tamamlamış prim gün eksiği olan sigortalılarda, mecliste 32 saat mesaiden sonra ballı ikramlardan sonra bizlerde bu reformlardan en kısa zamanda nasibimizi alırız inşaallah bekliyoruz