BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti'nin oyu artar mı?----

AK Parti'nin oyu artar mı?

AK Parti'nin oyu artar mı?
28 Temmuz 2015 - 10:00 www.finansgundem.com

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü yazısında AK Parti'nin oy kaybedeceğini iddia etti

Hükümete karşı cephe alan kalemlerden Nazlı Ilıcak, AK Parti'nin yükselişe geçtiğini gösteren anket sonuçlarına inanmıyor.

7 Haziran sonrası yaşananlar ve son IŞİD ve PKK operasyonlarının AK Parti'ye oy getirdiği konuşuluyor. Peki sahiden de AK Parti yükselişte mi?

Bugün yazarı Ilıcak, bugünkü köşesinde olası seçimde tek başına iktidara geleceği konuşulan AK Parti'yi yazdı. İktidar partisine CHP, MHP ve HDP'den neden oy gitmeyeceğinin gerekçelerini yazar, 3 maddeyle açıkladı:

OY KAYBEDECEK İDDİASI

"PKK ve IŞİD’e yönelik operasyonlarla, oyunuzu artırabileceğinizi hesap ediyorsanız, aldanıyorsunuz. Aksine bu istikrarsızlık ve kaos, sandığa oy kaybı biçiminde yansıyacaktır.

1) MHP’nin oyları niçin AK Parti’ye kaysın? Eğer amaç, bombalamaksa, bu işi, MHP daha başarılı bir şekilde yapar. Oysa, AK Parti 4 yıl Öcalan'la müzakere etti. Sonra birden bire Kandil’i bombalamaya başladı. Milliyetçi taban bu gelgitlerin farkında. AK Parti’ye yönelmez. Kaldı ki, MHP’ye kayan oyların sebebi, AK Parti’nin yolsuzlukların ve hırsızlıkların hesabını vermemesiydi. Ne değişti?

2) CHP’den AK Parti’ye zaten hiçbir oy gitmez.

3) Güneydoğu ve Doğu’da HDP’nin çok yüksek oy oranlarına ulaşmasından da anlaşılacağı üzere, daha önce AK Parti’ye oy vermiş muhafazakâr Kürtler, hayal kırıklığı yaşadıkları için HDP saflarına geçtiler; Erdoğan’a inançlarını kaybettiler. Kandil bombalandı, barış süreci sona erdi diye, herhalde HDP’den kopup tekrar AK Parti’ye yönelmeyecekler. HDP, eğitimli bir elit tabakadan da oy aldı. Onlar da, Türkiye’yi savaşa sürüklemek isteyen zihniyetin farkında. Seçimler yenilenirse, çok bilinçli bir seçmen kitlesine sahip olan HDP oy kaybetmek bir yana, sürpriz bir şekilde oyunu artırabilir de.

Yurt içi ve dışındaki bütün bu operasyonların ana hedefi HDP-PKK ilişkisini ön plana çıkararak, Selahattin Demirtaş’ın karizmasını çizmek ve partiyi%10’luk barajın altına düşürmek. Görünüşte terörle mücadele ediliyor; arka plandaki hesap ise farklı."
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ESKİ AKP Lİ,28 Temmuz 2015 13:19

    Bu ülkenin milletini kimseler APTAL yerine koyamaz herkes kendine göre bilgileri vede becerileri vardır benim görüşüm eğer haberleri izliyorsanız anaların ağızlarından çıkan sözler AKP nin bittiğinin işaretidir nedeni açılım diye diye milleti birbirine kırdırdı askeriyeyi bir oyuncah parçasına dönüştürdü yani KUKLA oldu millet evladını askere gönderiyor ülkesini korusun diye ama neden genel kurmay başkanı pkk ateş açtığında sen neden ateşe karşılık hemen vur emrini vermiyorsun bukadarmı erdoğandan korkuyorsunuz yoksa maaşlarınız aşşağıya düşecek diyemi korkuyorsunuz neden ses çıkartmıyorsunuz ALLAH hepinizin belasını versin artık bu ülkede kime güveneceğiz diye kendimize sormadan edemiyoruz.işte bu hale geldik keşke iç savaş çıksada önce sizleri temizlerdik bütün pisliklerin hepsi geberince ortalıkta şenlenir artık.eğer seçim olursa akp bundan çok oy kaybedecektir.nazlı ılıcak dürüst birisimidir diye soracak olursanız onlarda hırsızların önünde gidenidir zamanında gazetelere kupon toplatarak TV yon vereceğim dedi ama vermedi bende onlardan birisiyim ama bu dünyanın diğer tarafıda var işte onlar düşünsün derim benden helallik alabileceklermi.

  • mauhalif28 Temmuz 2015 11:42

    akp %35 alır seçim olursa milletim aptal zannediyorlar

  • fatih fatih fatih28 Temmuz 2015 11:31

    bumu yazar paralelin kandilin kalemi zazlı ılıcak rahmetli kocasıda beyin kanamasından ölmüştü demekki kocasını bukadar üzen bir mahluk bu

  • GERÇEK VE HAYAL...28 Temmuz 2015 10:31

    hayallerini yazmış,gerçek kısmetse daha farklı olacak.okyanus ötesi istemese bile...