BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAk Parti'den 13 önemli vaat----

Ak Parti'den 13 önemli vaat

Ak Parti'den 13 önemli vaat
24 Eylül 2015 - 18:32 www.finansgundem.com

AK Parti, seçim beyannamesini 4 Ekim'de açıklıyor.

Merakla beklenen AK Parti'nin seçim beyannamesi, 4 Ekim'de açıklanacak. Beyananme için hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülüyor. Başta emekliler ve gençler olmak üzere toplumun her kesimini ilgilendiren konularda çalışmalar yapılıyor. Beyannamenin detaylarını Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklayacak. Hazırlıklar sırasında masaya gelen ve beyannamede yer alması beklenen bazı başlıklar şöyle: 

*SEYYANEN ZAM: Bu yıl yapılan 100 liralık seyyanen ekstra zam tüm emeklilere yansıtılacak. Bu artıştan yararlanamayan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, yasa çıkartılarak bu imkan verilecek. Bin ile bin 100 lira arasındaki maaşlar bin 100 liraya tamamlanacak. Bin lira ve üstündeki maaşlar da 100 lira artacak. 

*YENİ MAAŞ SİSTEMİ: Emeklilerin maaş zamlarını belirleyen sistemin değiştirilmesi gündemde. Zam oranı belirlenirken geçim durumuna ve yaşa bakılacak. Hem yaşlı hem geçim sıkıntısı çeken emekliler, en yüksek zammı alacak. 

*İKRAMİYE: Tüm emeklilere bayramda yılda bir defa toplu ödemeyapılması gündemde. 

*ÇALIŞAN EMEKLİYE DESTEK: Ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi, geçtiğimiz aylardayüzde 15'ten 10'a indirilmişti. Şimdi bu kesintinin kaldırılması düşünülüyor. 

*PROMOSYON: Memurlar gibi emeklilere de banka promosyonu ödenmesi için çalışmalar hızlandırıldı. 

*İNTİBAK: 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak talepleri üzerine, bu konuyla ilgili çalışma başlatılmıştı. Milyonlarca emekliye zam yolunu açacak intibak çalışması da masada. 

*ERKEN EMEKLİLİK: 60 yaş ve üzerinde olanlara, geçmişe dönükborçlanma imkanı verilerek emeklilik yolunun açılması üzerinde duruluyor. 

*ASKERDE SİGORTA: Askere giden gençlerin sigortalı sayılması ve sembolik düzeydeki ücretlerinin artırılması gündemde. Er ve erbaşların askerlik süresince sigortalı sayılarak, primlerinin devlet tarafından ödenmesi için çalışma yapıldığı belirtiliyor. 

*GENÇLERE MAAŞ: İŞKUR kanalıyla iş arayan üniversite mezunları için işsizlik maaşı benzeri bir proje öngörülüyor. Bu proje ile hem genç işsizlik rakamları aşağı çekilecek hem de üniversite mezunları mağdur edilmeyecek. 

*TAŞERONA KADRO: Kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınması beyannamede yer alacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, müjdeyi vermişti. Seçim sonrasında işlemlerin hızla tamamlanması planlanıyor. 

*HER EVE BİR SİGORTA: İş-Kur bünyesinde 'Her evde bir sigortalı olacak' sloganı ile proje başlatılacağı belirtiliyor. Bu kapsamda, İŞKUR'a başvuruda bulunanlardan öncelik olarak sigortası bulunmayan ailelerden bireylerin tercih edileceği ifade ediliyor. 

*İŞSİZE DAHA UZUN MAAŞ: İşsizlik maaşı alma şartlarının kolaylaştırılması, yararlanma süresinin artırılması için çalışma yapılıyor. 

*FAİZSİZ KREDİ: Emeklilere kredi desteği de planlanıyor. Buna göre; hem kredi çekenlerin ödeme işlemleri kolaylaştırılacak hem de isteyenlere faizsiz ve bir yıl ertelemeli kredi imkanı verilecek. Emekli, parayı aldıktan sonra 1 yıl ödeme yapmayacak. Daha sonra başlayan taksitler ise faizsiz olacak ve uzun vadede kolay miktarlarla ödenecek. (Takvim)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • durmak yok yola devam25 Eylül 2015 08:43

    son 2 yıllık icraatlerini sayayım da siz gelecek icratleri ona göre değerlendirin. internette herkesin kolayca fişlenmesine yarayan internet kanunu. mitin her kurumun verisine mahkeme kararına gerek duymadan erişmesine izin veren ve sağa sola silah taşımayı ve yurtiçinde kendi vatandaşlarına da operasyon yapılmasına fırsat veren faşist mit kanunu. koskoca hakimleri hatta orada çalışan odacı ve çaycıları bile bir gecede çıkardıkları kanunla görevden alıp yerlerine aşırı partizan üyelerin seçilmeyip atandığı hsyk kanunu. herkesi şüpheli gören, delil göstermeksizin herkesin hapise tıkıldığı makul şüphe yasası. kck lıları apoya yaranmak için salıverdikleri yargı paketi. bu daha böyle uzar gider...