BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Parti bu anket ile karar verecek?----

AK Parti bu anket ile karar verecek?

AK Parti bu anket ile karar verecek?
31 Temmuz 2015 - 07:04 www.finansgundem.com

AK Parti'nin yaptıracağı anket sonucuna göre koalisyon ya da erken seçim için bir rota çizeceği belli...

İngiliz Reuters haber ajansı, AK Parti'li üst düzey bir yetkilinin açıklamalarına dayandırarak, "AK Parti'nin yaptıracağı anket sonucuna göre koalisyon ya da erken seçim için bir rota çizeceğini" öne süren bir analiz yayınladı.

7 Haziran sonrası süreç özetlenerek, AK Parti ve CHP'li yetkililerin görüşlerine yer verildi.

Analizde görüşü yer alan CHP'li üst düzey bir yetkili, CHP ile görüşmeler esnasında dahi AK Parti'nin MHP'yi hep yedeğinde tuttuğunu belirterek, "Türkiye'deki son gelişmelerle birlikte AKP ile MHP arasında bir hükümet seçeneği doğmaya başladı. Ama böyle bir hükümet kurulursa Türkiye için felaket olur. Belki AKP-MHP denenecek ama bu başarılamaz ve yeniden CHP'ye gelirler" dedi.

AK Parti'li üst düzey bir yetkili ise, dönem dönem oy oranlarına dair anketler yaptırdıklarını ve 1-10 Ağustos arasında sonuçlarını alacakları ankete göre koalisyon görüşmelerinde ne yapacaklarına karar vereceklerini kaydetti.

AK Parti’li yetkili, "Bu anketlerde tek başına iktidar sonucunu yakalarsak koalisyon görüşmelerinin sona erdirilmesi beklenebilir. Bu durumda erken seçime gidilir. Ama anketlerde başka bir tablo ortaya çıkarsa iki alternatiften (CHP ya da MHP) birini bekleyebilirsiniz. MHP ihtimalini de kimse küçümsemesin" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)