BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAhmet Özal: Siyasete geri dönüyorum----

Ahmet Özal: Siyasete geri dönüyorum

Ahmet Özal: Siyasete geri dönüyorum
21 Eylül 2014 - 17:47 www.finansgundem.com

8’inci Cumhurbaşkanı ve 45 - 46’ıncı hükümetlerin Başbakanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, yeni bir parti ile yeniden siyasete gireceğini açıkladı

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, 13 Kasım 2014 tarihinde düzenlenecek 1.Turgut Özal, Yılın En İyileri Ödülleri tanıtım toplantısında yeniden siyasete ile gireceğinin sinyallerini verdi.
 
"KIRMIZI YAKTIĞIM SİYASETİ SARI IŞIĞA ÇEVİRDİM"
 
Siyasete 2002 yılında son veren Ahmet Özal, "12 senedir siyasetle ilgilenmedim ve ilgilenmeyi düşünmedim. Son günlerde halkımız tarafından gelen ağır baskılar nedeniyle "kırmızı yaktığım siyaseti sarı ışığa çevirdim" diye konuştu. Basın mensuplarının siyasete girip girmeyeceği yönünde sorularına "Evet düşünüyorum" diyerek yanıt veren Özal, "Bundan sonra Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Katılmayı düşündüğüm hiçbir parti yok. 2002’den beri teklifler var. Siyasete girmeyi düşünmediğim için girmemiştim. Yeni parti var zaten" diyerek siyasete yeni bir parti ile gireceğinin sinyallerini verdi.
 
"ÖRGÜT KURMAKLA SUÇLANAN SADECE BEN VE ANNEM DEĞİL…"
 
Turgut Özal’ın ölümü ile ilgili olarak annesi Semra Özal ve kendisinin 19 kez dinlendiklerine ilişkin ise Ahmet Özal şöyle konuştu:
 
"Yaklaşık 20 yıldır rahmetlinin ölümüyle ilgili mücadele veriyorum. 8 ay önce yazılan bir gizli tanık mektubuymuş. Bu mektupta örgüt kurmakla suçlanan sadece ben ve annem değil, Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu gibi 15 isim var. Saçma sapan bu mektupların neden ortaya çıktığını ben de çok düşündüm, sebepleri siyasidir."
 
1 .TURGUT ÖZAL ÖDÜLLERİ 13 KASIM’DA SAHİPLERİNİ BULACAK
 
Bu yıl ilk kez düzenlenecek 1.Turgut Özal ödülleri spor, sanat, bilim, sanayi, siyaset kategorilerinde halkın internet üzerinden önerdiği 3 isim arasından belirlenecek. 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın icraatlerini genç nesillere aktarmak amacıyla verilecek ödüller için 13 Ekim’e kadar her kategoride 3 isim belirlenecek. 13 Kasım’da düzenlenecek Gala gecesi ile de ödüller sahiplerini bulacak. Özal ailesinin desteği ile düzenlenecek Turgut Özal Ödülleri’nin her yıl Özal’ın doğum günü olan 13 Ekim’de verilmesi planlanıyor.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)