BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAhmet Mergen Dolar / TL kurunu değerlendirdi----

Ahmet Mergen Dolar / TL kurunu değerlendirdi

Ahmet Mergen Dolar / TL kurunu değerlendirdi
31 Temmuz 2015 - 17:24 www.finansgundem.com

Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcıı 'Bay Teknik Analiz' Ahmet Mergen’den 7 senaryo…

Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen, Dolar/TL kıuru için değerlendirmelerde bulundu.
 
DOLAR-TL SENARYOLARI: 

Bugünlerde yatırımcıları ve iş dünyasının merakla takip ettiği dolar-TL fiyatında önümüzdeki hafta ve aylarda neler olabileceğini değişik şartlara göre değerlendirildiğinde: 

1. Hali hazırda AKP-CHP arasında süre giden koalisyon çalışmalarının devam edişi ve gelecek haftaya da uzaması boyunca fiyatın içinde bulunabileceği fiyat aralığı 2.75-2.80 olabilir. Fiyatın buraya kadar gelmesi konuşmalar devam etse de her iki partinin oy kütlesinin bu birleşmeye inanmadığı şeklinde yorumlanabilir. 

2. AKP-CHP arasındaki koalisyon çalışmalarının olumlu geçmesi ve koalisyon kurulması durumunda fiyatın inmesi beklenen fiyat aralığı 2.65-2.68 olabilir. Geçen düşüşte "2.6278" e kadar inen fiyatta bugünlerde artan terör endişeleri, HDP ile ilgili görüşler ve dokunulmazlıkların kaldırılması gibi konular fiyatın biraz daha yukarı seviyelerde durulmasını sebep olabilir.

3. Şu sıralarda süren AKP-CHP koalisyon çalışmalarının iyiye gitmemesi ve erken seçime gidilme seçeneğinin gittikçe geçerlilik kazanmaya başlaması. Son günlerde koalisyon çalışmasındaki partilerde konumları itibarıyla yetkili olduğu bilinen kişilerin ekranlardaki konuşmalarında, demeçlerinde bu yönde gidiliyor algısı oluşmakta.. Fiyat bu durumda "2.80-2.85" aralığına tırmanabilir.   

4. Erken seçime gidilme ihtimalinin arttığı anda yani AKP-CHP yetkililerinin anlaşamadıklarını açıklamaları sonrasında MHP' nin devreye girerek AKP-MHP koalisyonun gerçekleşmesi halinde 2.69-2.72 aralığı görülebilir. Daha fazla düşüş içinse terör eylemlerinin hangi boyuta tırmanacağı veya ineceği en büyük faktör olacaktır.

5. Anketlerde tek parti iktidarının oluşabileceği ihtimalinin artması durumunda AKP-MHP koalisyonunun başlamadan  bitmesi ve erken seçime gidilmesinin kesinleşmesinin yanı sıra FED faiz artışının Eylül' de gerçekleşmesi fiyatı "2.85-2.90" aralığına taşıyabilir.

6. FED faiz artışının Aralık ayına kayması-erken seçimle çakışması-erken seçim sonucunda da milletvekili dağılımının değişmemesi ise ilk etapta kaos devam mı edecek korkusuyla "2.90-2.95" aralığını test edebilir.

7. Erken seçim ve FED Faiz artışına ek olarak derecelendirme kuruluşlarının devreye girmesi ve Türkiye' nin notunun kırılma riskinin artmasıyla erişilebilecek fiyat (terör eylemlerinin artması da göz önünde bulundurulacaksa) "3.00" e yakın veya üstünde değerlere erişebilir.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)