BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li bankacıdan Türkiye'ye övgü!----

ABD'li bankacıdan Türkiye'ye övgü!

ABD'li bankacıdan Türkiye'ye övgü!
05 Mart 2015 - 11:28 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Yatırım Bankacılığı Şefi John Waldron, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun New York'ta finans çevreleriyle temaslarının ardından yatırımcılardan Türk ekonomisine yönelik güven mesajları geldi. Başbakan Davutoğlu, New York'ta iş çevrelerine Türk ekonomisinin mevcut durumu ve gelecek beklentilerine ilişkin bilgi verdi, yatırımcıların merak ettiği konularda açıklamalar yaptı.

Davutoğlu ile toplantısının ardından AA muhabirine açıklama yapan Goldman Sachs Yatırım Bankacılığı Şefi John Waldron, çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlattı. Davutoğlu'nun, Türk ekonomisinin büyüme beklentilerine ilişkin önemli bilgiler verdiğini ifade eden Waldron, "Başbakan görüşmede açık sözlü ve detaylı bir şekilde Türk ekonomisi üzerine görüşlerini anlattı. Bütçe ve ekonomik istikrara vurgu yaptı. Biz kendisini yatırımcı dostu olarak gördük" dedi. Türkiye'de yakın zaman önce ofis açtıklarını ve Türkiye piyasasının yükselmeye eğilimli olduğunu da kaydeden Waldron, "Başbakan seçimler için büyük bir güvene sahip biz de bunu sorgulamak için bir neden görmüyoruz" dedi.

RİSKLİ OLAN NELER OLDUĞU

Türkiye'de önemli altyapı yatırımları fırsatı olduğunu dile getiren Waldron, Başbakan Davutoğlu'nun havalimanı gibi çeşitli altyapı yatırımlarına vurgu yaptığını belirtti. Toplantıdaki yatırımcıların bakışına ilişkin de açıklama yapan Waldron, "İnsanlar Türkiye konusunda genel olarak iyimser. Bölgede Türkiye'ye yönelik değil etrafındaki ülkelere ilişkin kaygılar var. Riskli olan Türkiye veya Türkiye'nin ekonomik performansı değil. Riskli olan Türkiye'nin çevresinde neler olduğu" diye konuştu. Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik performansını da öven John Waldron, "Ekonomik olarak Türkiye müthiş işler yaptı. Ekonomi yönetimi ve politikaları bu dönemde hep güçlü oldu" dedi.

İSTİKRARIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ     

Emerging Sovereign Group Yöneticisi Sarvesh Srivastava da son dönemde Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin spekülasyonlar olduğunu ancak, Başbakan Davutoğlu'nun kendilerine güven verdiğini söyledi. Türkiye'nin yatırım dostu olduğunu ve kendilerinin de Türkiye'de yatırımları olduğunu kaydeden Srivastava, "Bizim Türkiye'ye ilişkin beklentimiz değişmedi. Yolda bir kaç sendeleme olabilir. Kur bir endişe kaynağı ama büyük resme baktığımızda Türkiye ekonomisinin geçmişteki istikrarını sürdürmesini bekliyoruz" diye konuştu. Türk işadamlarından Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu da kendisi gibi yurt dışında iş yapan Türk yatırımcıların en çok karşılaştığı sorulardan birinin merkez bankası'na ilişkin olduğunu, Başbakan'ın bizzat bu konularda güvence vermesinin önemli olduğunu söyledi. Yatırımcıların şu an Türkiye ile alakalı çok olumlu beklentileri olduğunu vurgulayan Kavukcu, "Büyümenin daha hızlı olması lazım. Yüzde 3 gibi bir büyüme var. 2015'te büyüme daha iyi olacak diye düşünüyorum" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)