BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık onay----

ABD'den Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık onay

ABD'den Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık onay
14 Nisan 2014 - 21:50 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, Ukrayna’ya sağlanacak olan 1 milyar dolarlık kredi garantisini onayladı

ABD Hazine Bakanı Lew, Ukrayna’ya sağlanacak olan 1 milyar dolarlık kredi garantisini onaylarken, kredi garantisinin Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) bir süre önce kabul ettiği Ukrayna’ya destek paketinin tamamlayıcısı olacağı bildirildi.

Kredi garantisinin imzalanmasının ardından Lew yaptığı açıklamada “ABD Ukrayna’ya uluslararası desteğin sağlanmasında ve Rusya’nın Ukrayna’nın egemenliğini ihlal ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerine karşı durmada başrolde bulunmaktadır” dedi.

Ukrayna Maliye Bakanı Oleksandr Shlapak’dan da IMF’yle işbirliği içerisinde kapsamlı bir reform planı ortaya çıkarmasından dolayı övgüyle söz eden Lew, Ukrayna’nın refaha kavuşması yolunda destek vermekte kararlı olduklarını vurguladı.

ABD’nin Ukrayna’ya sağlamış olduğu ve içinde teknik desteği de barındıran 1 milyar dolarlık kredi garantisi bu ülkenin yürüteceği reform sürecinde hükümetin sağlayacağı kritik hizmetlerin yerine getirilmesinde ve reformlardan etkilenecek kırılgan kesimlerin korunması amacıyla kullanılacak.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinden 12 Mart tarihinde 3 ret oyuna karşı 14 kabul oyuyla geçen Ukrayna’ya destek paketi 27 Mart’da senatoda yapılan sözlü oylamayla onaylanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)