BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya sert uyarı----

ABD'den Rusya'ya sert uyarı

ABD'den Rusya'ya sert uyarı
03 Mart 2015 - 00:48 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu'nun açılışına katılan John Kerry'den, Rusya'ya sert uyarı...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Minsk Anlaşması'nı uygulamaması durumunda sorunlu ekonomisine daha da yük olacak kaçınılmaz sonuçlara katlanması gerektiği uyasında bulundu.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu'nun açılışına katıldıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Kerry, insan hakları ihlalleri konusunda BM'de İsrail'e karşı aşırı bir ön yargı olduğunu söyledi.

Kerry, "ABD, BM sistemini kötüye kullanarak Israil'i yasa dışı kılmak ve dışlamak isteyen her türlü girişime veya gruba karşı çıkacaktır" dedi.

Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir araya geldiğini ve görüşmede Suriye, Ukrayna, IŞİD ve İran ile sürdürülen nükleer müzakereler konularını ele aldıklarını belirtti.

Rusya'ya ve ayrılıkçılara Minsk Anlaşması'nın tüm maddelerinin yerine getirilmesi konusunda çağrısını yinelediğini söyleyen Kerry, "Aksi takdirde Rusya'nın sorunlu ekonomisi kaçınılmaz sonuçlarına katlanacak" ifadesini kullandı.

Kerry, Suriye'deki krize de değinerek, durumun hayal edilemeyecek derecede kötüye gittiğini, yerlerinden edilen Suriyelilerin DAEŞ, El-Nusra, rejim ve diğer radikal gruplar yüzünden hiçbir yere kıpırdayamadıklarını dile getirdi.

Kerry, "Lavrov ile görüşmemde, ortak bir zeminde buluşmaya yönelik atılabilecek adımları ele aldık. Krizin askeri yollarla çözülemeyeceği, siyasi çözüme ihtiyaç duyulduğu konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.

İran ile nükleer görüşmeler
İran ve 5+1 grubu arasında yürütülen nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varmanın mümkün ancak kesin olmadığını anlatan Kerry, şunları kaydetti:

"Şu an için hiçbir anlaşma yok, kısmı anlaşma bile yok. İran kendisinden beklenen kararları almazsa bir anlaşma olmayacak. Bütün konular üzerinde anlaşmaya varılmazsa herhangi bir antlaşma olmayacak. Müzakerelerde bir takım ilerlemeler sağlandı ama hala alınması gereken çok yol var ve zaman işliyor."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)