BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Türkiye'den İncirlik ve Diyarbakır'ı istedi----

ABD, Türkiye'den İncirlik ve Diyarbakır'ı istedi

ABD, Türkiye'den İncirlik ve Diyarbakır'ı istedi
04 Temmuz 2015 - 08:51 www.finansgundem.com

Kuveyt'teki üslerini kullanarak DAEŞ'i vuran ABD, İncirlik ve Diyarbakır üslerinin operasyona açılmasını istiyor ve cevap bekliyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın ''Türkiye ve ABD, Suriye'nin kuzeyinde ve Suriye sınırında DAEŞ'e karşı ortak endişeyi paylaşıyor. Bu tehdit konusunda birlikte çalışmaya devam ediyoruz. ABD ve Türkiye’nin beklentilerini PYD’ye iletmekte netiz. Sınırı kim kontrol ediyorsa DAEŞ'le mücadele etmeli'' sözleri, Suriye’deki duruma müdahale konusunda Türkiye ve ABD’nin politikalarının birbirine yakınlaştığı şeklinde yorumlandı.

Gerek büyükelçinin açıklamaları, gerek sınırda yaşanan askeri hareketlilik ve diplomatik görüşme trafiğinin hızlanması, Türkiye'nin Suriye’ye müdahalesinin yakın olduğu beklentisine yol açtı. ABD medyasında da benzer haber ve yorumlar yer alınca önceki gün gazeteciler sınıra yığıldı, tüm dikkatler Suriye sınırına yoğunlaştı. Başbakan Davutoğlu, ''Kimse yarın Türkiye’nin Suriye'ye gireceğini beklemesin'' derken, alınan askeri tedbirleriyse doğruladı. Hükümet kaynaklarından ve güvenlik bürokrasisinden edinilen bilgilere göre müzakerelerdeki temel başlıklar şöyle:

TEMAS TRAFİĞİ HIZLANDI

Türkiye ile ABD arasında başta DAEŞ'le mücadele olmak üzere Suriye’deki gelişmelere ilişkin çok ciddi müzakereler yürütülüyor. Halen DAEŞ hedeflerini Kuveyt’teki Ahmet el Cebr Hava Üssü’nden kalkan uçaklarla vuran ABD, Adana'daki İncirlik Üssü ile Diyarbakır'ın, bu operasyonlar için açılmasını istiyor. Bu konuda Türkiye'nin karar vermesi bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)