BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD-Türkiye hattında IŞİD gerginliği----

ABD-Türkiye hattında IŞİD gerginliği

ABD-Türkiye hattında IŞİD gerginliği
14 Eylül 2014 - 10:16 www.finansgundem.com

İşte şok iddia: Irak’taki Amerikan hava saldırılarının bir sonraki hedefi, Türkiye’ye petrol taşıyan IŞİD tankerleri olabilir.

Kriz büyük
 
ABD Başkanı Obama’nın hafta içi IŞİD’e karşı mücadele için açıkladığı stratejinin üçüncü ayağında yer alan, örgütün finansal kaynaklarının kurutulması hedefinde Washington ve Ankara arasında yeni bir gerginlik daha ortaya çıktı. IŞİD’in en büyük gelir kaynaklarından birinin petrol ticareti olduğunu belirleyen Amerikan Yönetimi, Türkiye’deki bazı yerel tüccarların da bu ticarette rol oynadığı iddiasıyla Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Cuma günü Ankara’da yaptığı temaslarda konuyu Türk yetkililerle geniş bir şekilde ele aldı. Üst düzey bir Amerikan yetkilisi, Hürriyet’ten Tolga Tanış’a yaptığı açıklamada, “Türkiye ile IŞİD’in finansal desteğinin kesilmesindeki işbirliğimiz devam ediyor. Petrol ticareti bunun en önemli kısımlarından biri. Ticaret, havadan görülebilecek biçimde tankerlerle yapılıyor. Bu tankerler şimdiye kadar hava operasyonlarında hedef olmadı ama bu bir seçenek” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)